Σύσκεψη για θέματα διαχείρισης της Λίμνης Καστοριάς

Λαγκαδάς: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης
9 Ιουλίου 2024
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πόρτες και κουφώματα σε πλημμυροπαθείς του Σωτηρίου
9 Ιουλίου 2024
Show all

Σύσκεψη για θέματα διαχείρισης της Λίμνης Καστοριάς

Σύσκεψη για θέματα διαχείρισης της Λίμνης Καστοριάς

Η διαχείριση της Λίμνης της Καστοριάς ήταν το αντικείμενο συνάντησης εκπροσώπων της ΠΕ Καστοριάς, του δήμου Καστοριάς και στελεχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος καθαρισμού της εσωτερικής παραλίμνιας ζώνης από σκουπίδια και νεκρά υπολείμματα φυτικής ύλης. Παράλληλα, τέθηκαν θέματα παροχής υποστήριξης προς το νεοσύστατο Παράρτημα Καστοριάς του ΟΦΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στην προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης και συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα αποσαφήνισης αρμοδιοτήτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής της Λίμνης Λητώ Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του Παρατήματος Καστοριάς Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς Διονύσης Λίτσκας, ο Περιβαλλοντολόγος του Δήμου Καστοριάς Στέργιος Γαργάλας, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς Βασιλική Σιδηροπούλου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Π.Ε. Καστοριάς Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Ιχθυολόγος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς Παύλος Φίλος και υπηρεσιακά στελέχη.