Τήνος: Στο πόδι όλο το νησί κατά των ανεμογεννητριών

Σπύρος Βρεττός: “Οικονομικά στον αέρα ο Δήμος Αχαρνών!” (Ηχητικό)
27 Νοεμβρίου 2019
Προσλήψεις 2020: Νεότερη Εγκύκλιος ειδικά για την Αυτοδιοίκηση
27 Νοεμβρίου 2019

Τήνος: Στο πόδι όλο το νησί κατά των ανεμογεννητριών

Λαϊκός ξεσηκωμός επικράτησε στην Τήνο το πρωί της Παρασκευής, καθώς πραγματοποιήθηκε το μεγάλο παντηνιακό συλλαλητήριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την επένδυση μαμούθ με τις ανεμογεννήτριες που ήδη ξεκίνησε στο νησί και συγκεκριμένα, στην τοποθεσία Πράσσα.

Εκατοντάδες κόσμος με μπροστάρηδες τις τοπικές αρχές συμμετείχαν στη μεγάλη και ειρηνική κινητοποίηση. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Γιάννης Σιώτος, η Έπαρχος Τήνου Νατάσσα Δεληγιάννη – Άσπρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και απλοί πολίτες, έδειξαν για ακόμα μια φορά την πλήρη αντίθεσή τους στα αιολικά πάρκα και τη γιγαντιαία παρέμβαση που επιχειρείται στο νησί τους.

Οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες της Τήνου παρέμειναν κλειστές, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στο Συλλαλητήριο και να διαδηλώσουν την εναντίωσή τους στο σχέδιο με τα αιολικά πάρκα.

Οι Τηνιακοί θεωρούν ότι η επένδυση με τις ανεμογεννήτριες που πραγματοποιείται στο νησί τους, θα προκαλέσει αλλοίωση και καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *