Τα “Πόθεν Έσχες” δημάρχων και περιφερειαρχών

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η πολιτεία να αναγνωρίσει εμπράκτως τους ήρωες με την ποδιά
11 Μαΐου 2020
Παραδόθηκε στην ΚΕΔΕ και το ΥΠΕΣ ο οδικός χάρτης για την νέα αντιπυρική περίοδο
12 Μαΐου 2020
Show all

Τα “Πόθεν Έσχες” δημάρχων και περιφερειαρχών

Η Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012. Ελάχιστη κίνηση πεζών και οχημάτων παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας σήμερα Δεκαπενταύγουστο, καθώς οι πολίτες εκμεταλλεύτηκαν την αργία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να αποδράσουν από την πόλη έστω και για μερικές μέρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 11 Μαΐου οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης («Πόθες Έσχες») των πολιτικού προσωπικού, ήτοι
Πρωθυπουργού – Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων (που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση) – Υπουργών – αναπληρωτών Υπουργών – Υφυπουργών – βουλευτών – ευρωβουλευτών-Περιφερειαρχών – Δήμαρχων – όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.

Οι δηλώσεις αφορούν τη χρήση 2018. Γεγονός που σημαίνει ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνονται όλοι οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της τρέχουσας θητείας, καθώς ανέλαβαν καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά μόνο εκείνοι, που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ήταν υπόχρεοι υποβολής δήλωσης για τη χρήση του 2018.

Σημειωτέον ότι, οι δηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής. Σε κάθε περίπτωση η δημοσίευση των στοιχείων επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους, ενώ δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των αιρετών στο σύνδεσμο, όπου οι αναγράφονται στη γενική λίστα, με αλφαβητική σειρά επωνύμου.