Τ. Θεοδωρικάκος: Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Έρχονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης στο ευρύτερο Δημόσιο και σε φορείς δήμων και περιφερειών
16 Σεπτεμβρίου 2019
Κ. Αγοραστός: Να διατηρηθούν οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση των Περιφερειών
16 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Τ. Θεοδωρικάκος: Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων εργαζομένων, καθώς και ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι σημερινοί εργαζόμενοι μέχρι να έρθουν οι επόμενοι, έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος.
Ειδικότερα μιλώντας το πρωί στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε 270 δήμους της χώρας, θα συνεχιστεί και μάλιστα θα ενισχυθεί και «οι εργαζόμενοι θα μείνουν στις θέσεις τους μέχρι να έρθουν και οι επόμενοι». Οι προσλήψεις θα γίνονται από το ΑΣΕΠ και θα είναι μόνιμοι εργαζόμενοι, ανάφερε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ειδικότερα ανέφερε ότι διάθεση της κυβέρνησης είναι πρώτον να συνεχιστεί το πρόγραμμα και δεύτερον να αξιολογηθεί και να βελτιωθεί.
«Αυτό που θα γίνει, τόνισε, είναι να δώσουμε εντολή στο ΑΣΕΠ να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Συνεπώς οι εργαζόμενοι που σήμερα υπάρχουν- περίπου 3.000- και των οποίων λήγει το πλαίσιο στις 31 Δεκεμβρίου, θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να έλθουν οι επόμενοι».
Σε ότι αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρχει μοριοδότηση για τους ήδη υπηρετούντες, πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν θα είναι ο μόνος τρόπος τα μόρια της εμπειρίας, διότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας».
Όπως ανέφερε ο υπουργός, για τη συνέχιση του προγράμματος έχουν δεσμευτεί από Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 62,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά.
Όσον αφορά την αναβάθμιση και επέκταση του προγράμματος, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τους 270 δήμους που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υπάρξει βελτίωσή του προς όφελος των εξυπηρετούμενων από το πρόγραμμα.