Υποψήφιος για την ΠΕΔ-KM ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγν. Καϊτεζίδης

Οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Η περιβαλλοντική κρίση αφορά όλους μας»
18 Οκτωβρίου 2019
Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Αλυκής Κίτρους
18 Οκτωβρίου 2019
Show all

Υποψήφιος για την ΠΕΔ-KM ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγν. Καϊτεζίδης

Τη φιλοδοξία του να ενώσει όλους τους αυτοδιοικητικούς της Κεντρικής Μακεδονίας σε μια φωνή, για να γίνει αυτή ακόμη δυνατότερη, εξέφρασε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση της Ένωσης επισήμανε ότι έκανε πράξη την ενότητα, ενώ για τις επόμενες κινήσεις του τόνισε: “οι συζητήσεις γίνονται προς όλους τους χώρους και η πρόσκληση είναι ενωτική και αυτοδιοικητική”.
Σε κάθε περίπτωση κατέστησε σαφές ότι επιδίωξή του είναι να μην υπάρχει κανένας δήμος που να αισθάνεται ότι είναι μόνος του. “Δική μου επιθυμία και όσων συνεργαστούμε είναι κανένας δήμος, ακόμη και ο πιο μικρός και ευάλωτος στην Περιφέρεια, να μην δουλέψει μόνος του. Θα δουλεύουμε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια. Θα συνεργαστούμε αρμονικά και με την ΚΕΔΕ και με την Πολιτεία, με την οποία θέλουμε να συνεργαστούμε. Τα δείγματα γραφής του Υπουργείου Εσωτερικών και συναρμόδιων υπουργείων είναι θετικά, όταν όμως όταν θίγονται ζητήματα θα είμαστε διεκδικητικοί και μαχητικοί” υπογράμμισε.
Ο κ. Καϊτεζίδης τόνισε ακόμη ότι “δεν πρόκειται να υπάρξει αποκλεισμός για κανέναν” και σημείωσε ότι “άξιοι αυτοδιοικητικοί που αγαπούν την αυτοδιοίκηση θα στοιχηθούν στην ίδια πλευρά”. “Εγώ δεν χωρίζω κόμματα, εμείς είμαστε αυτοδιοικητικοί” είπε και επισήμανε ότι “όποιος θέλει να έχει δυνατή φωνή μπορεί τη βρει και μέσα από μια κοινή προσπάθεια”.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποθεματικά των δήμων, τόνισε ότι “η αυτοδιοίκηση έχει σταθερές θέσεις, ανεξάρτητα από το ποιοι κυβερνούν τη χώρα” σχολίασε ότι η αντίδραση της ΠΕΔ-ΚΜ ήταν πολύ μεγάλη, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε ξαφνικά μια διάταξη, με την οποία υποχρέωνε τους δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και χαρακτήρισε δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία από τη σημερινή κυβέρνηση. “Θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική. Είναι απαράδεκτο να μας υποχρεώνουν να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά των κοινωνιών μας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά εξωθεσμικά” πρόσθεσε.
Σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τα θεσμικά και τα οικονομικά των ΟΤΑ και το πειθαρχικό δίκαιο. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον νυν πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι δήμαρχοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ.Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ και τόνισε: “εύχομαι και ελπίζω και στην ΚΕΔΕ να υπάρχει μια παρουσία δυνατή, ώστε η φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα να είναι αυτή που πρέπει και να ανταποκρίνεται σε μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση”.
Από την πλευρά του, ο κ.Κυρίζογλου χαρακτήρισε τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη άνθρωπο καθολικής αναγνώρισης που λειτουργεί ενωτικά, αγαπητό συνάδελφο από όλους τους αιρετούς στην Κεντρική Μακεδονία και εργασιομανή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά τις εκλογές θα παραδώσει τον θεσμό της ΠΕΔ-ΚΜ σε άξια και ικανά χέρια. Επίσης ο κ. Κυρίζογλου ευχαρίστησε την προηγούμενη διοίκηση της Ένωσης υπό τον Σίμο Δανιηλίδη, δήλωσε ότι συνεργάστηκε μαζί του προς την κατεύθυνση της έκδοσης ομόφωνων αποφάσεων και σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό ο θεσμός της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων έγινε γνωστός στην κοινωνία.
Ο κ. Κυρίζογλου διένειμε στους δημοσιογράφους έναν απολογισμό δράσεων της ΠΕΔ-ΚΜ, καθώς και τις προγραμματικές του θέσεις για την αυτοδιοίκηση συνολικά, με αφορμή την υποψηφιότητά του στην ΚΕΔΕ.
Σημειώνεται ότι ως τις 31 Οκτωβρίου τα δημοτικά συμβούλια των 38 δήμων στην Κεντρική Μακεδονία θα συνεδριάσουν για να εκλέξουν τους 200 συνολικά εκπροσώπους τους για τη γενική συνέλευση της ΠΕΔ-ΚΜ. Η Γενική Συνέλευση στη συνέχεια θα εκλέξει το νέο ΔΣ της ΠΕΔ-ΚΜ και εκείνο θα συνέλθει σε σώμα ώς τις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να αναδείξει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα.