Υπόγειοι κάδοι στις Δημοτικές Κοινότητες Διονύσου

Τοποθέτηση ISOBOX από το Δήμο Αμοργού στο Κέντρο Υγείας
7 Αυγούστου 2020
Από πέντε μήνες σε μία εβδομάδα η ανανέωση κι αντικατάσταση του διπλώματος
7 Αυγούστου 2020

Υπόγειοι κάδοι στις Δημοτικές Κοινότητες Διονύσου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση 6 νέων υπόγειων κάδων από το Δήμο Διονύσου, σε 5 Δημοτικές Κοινότητες και συγκεκριμένα, σε Άγιο Στέφανο (Πλατεία Οάσεως),
Άνοιξη (Διασταύρωση Λυκαβηττού και Κατσαντώνη), Δροσιά (Πλατεία Μαβίλη), Κρυονέρι (στη Λεωφόρο Κρυονερίου στην Πινακίδα “Κρυονέρι” κοντά στο εργοστάσιο “ΧΑΜΗΛΟΣ”) και Ροδόπολη (Πλατεία 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Κοινοτικό Κατάστημα).

Όπως σημειώνει ο Δήμος Διονύσου, η σταδιακή υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων συμβάλει αφενός στην αναβάθμιση της καθαριότητας και αφετέρου στη βελτίωση της καλαισθησίας του Δήμου .

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο κάθε υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς παραδοσιακούς τροχήλατους κάδους, με αποτέλεσμα να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Με την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Διονύσου προσδοκά να πετύχει αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, βελτίωση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης, καθώς και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι νέοι κάδοι αποθήκευσης είναι πλήρως στεγανοί και τοποθετημένοι υπόγεια εκτός της κοινής θέας, ενώ τα απόβλητα συλλέγονται μέσω υπέργειου «στομίου» τροφοδοσίας. Το σύστημα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς απαιτεί λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, μειωμένες μετακινήσεις οχημάτων και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της καθαριότητας στο Δήμο Διονύσου, τοποθετώντας σε πρώτη φάση 6 νέους υπόγειους κάδους σε κεντρικά σημεία 5 Δημοτικών Κοινοτήτων. Οι κάδοι αυτοί έχουν τουλάχιστον τριπλάσια χωρητικότητα από τους παραδοσιακούς τροχήλατους που υπάρχουν σήμερα. Με το νέο σύστημα μπορούμε σταδιακά να απομακρύνουμε από δρόμους και πλατείες μια σειρά από παραδοσιακούς κάδους, απλοποιώντας τη διαχείριση αποκομιδής των απορριμμάτων και κάνοντας πιο καλαίσθητο το Δήμο μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *