Χανιά: Ικανοποίηση εμπορικού κόσμου για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τον Δήμο

Έγινε ΦΕΚ το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων
1 Οκτωβρίου 2020
Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Αγρινίου
1 Οκτωβρίου 2020
Show all

Χανιά: Ικανοποίηση εμπορικού κόσμου για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τον Δήμο

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τα μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων που έλαβε ο δήμος, λόγω της πανδημίας.

Οι πρωτοβουλίες του δήμου καθώς και η «επόμενη» μέρα των τοπικών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Τοπολιανάκη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, παρουσία και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Μποναλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αντιδήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στα μέλη του Συλλόγου την οικονομική κατάσταση του δήμου και τις κινήσεις, στις οποίες προέβη ο δήμος Χανίων για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων, εν μέσω της πανδημίας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα, που αφορούν στα δημοτικά τέλη, στην ανταποδοτικότητά τους, καθώς και στις δυνατότητες ελάφρυνσης των δημοτικών τελών στους επαγγελματικούς χώρους.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, αναφέρει συγκεκριμένα: «Σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τεράστια προσπάθεια που έκανε η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Χανίων, που με ηλεκτρονικό τρόπο παρέλαβε αιτήσεις επιχειρήσεων για απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη και μάλιστα για 2 μήνες που τα περισσότερα καταστήματα παρέμεναν κλειστά. Σε συνέχεια αυτού του σύγχρονου πλαισίου καταγραφής, η αφαίρεση από τους λογαριασμούς ήταν άμεση και ήδη άρχισε να φαίνεται στους λογαριασμούς που έρχονται αυτήν την περίοδο».

Στην ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει: «Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, οφείλουμε να τονίζουμε τα προβλήματα αλλά και να αναγνωρίσουμε όταν γίνεται κάτι θετικό που τονώνει την οικονομία της πόλης μας και των επιχειρήσεων μας. Θεωρούμε πως γίνονται βήματα του δήμου προς την σωστή κατεύθυνση».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις επόμενες μέρες και πριν τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2021 θα γίνει συζήτηση και για τα δημοτικά τέλη της επόμενης χρονιάς.