Δήμος Δυτ. Λέσβου: Διαγωνισμός για τη δημιουργία προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών

Ποιοι Αιρετοί εκλέχθηκαν στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια
22 Μαρτίου 2021
Για το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης υποδομών ΑμεΑ διακρίθηκε ο Δήμος Ηλιούπολης
22 Μαρτίου 2021
Show all

Δήμος Δυτ. Λέσβου: Διαγωνισμός για τη δημιουργία προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών

Την κήρυξη του δημόσιου ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία για τη δημόσια σύμβαση «δημιουργία Προσβάσιμων, Ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών», ανακοίνωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι μεταξύ 7 με 10 Απριλίου.

Όπως υπενθυμίζει, ο Δήμος, είχε καταθέσει από τον περασμένο Ιούλιο πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία «για τη δημιουργία Προσβάσιμων, Ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα» και έγινε δεκτή. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 237.325 ευρώ.

Οι υποδομές στον Μόλυβο
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι επιλεγμένες θέσεις για τη δημιουργία ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, είναι οι παραλίες του Μολύβου, της Σκάλας Ερεσού, του Σιγρίου και της Σκάλας Καλλονής.

Η επιλογή των θέσεων έγινε με κριτήρια όπως η ύπαρξη φυσικών χαρακτηριστικών που να τις καθιστούν προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι προσφερόμενες σε αυτές ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, η επαρκής παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης που διαθέτουν, η υψηλή επισκεψιμότητα που παρουσιάζουν -η διάκριση κάποιων εξ αυτών με το βραβείο της Γαλάζιας σημαίας- και η αντιπροσωπευτική τους κατανομή στο σύνολο της διαθέσιμης για κολύμβηση ακτογραμμής του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Οι υποδομές στο Σίγρι
Οι σχεδιαζόμενες υποδομές διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μη συναντά εμπόδια που σχετίζονται με την διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, η σωστή και ακριβής τοποθέτηση του εξοπλισμού στους χώρους της παραλίας διασφαλίζει την ολοκληρωμένη προσαρμογή ενός τέτοιου χώρου.
Μάλιστα κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει: – Αποδυτήρια – ντους για ΑμεΑ – Χώρους σκίασης – Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα – Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.