Παραδόθηκε το πρώτο πάρκο τσέπης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ξεκινά το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Δημοσίου, “ΗΛΕΚΤΡΑ”
21 Φεβρουαρίου 2022
Αθήνα: Πάνω από 536 τόνοι ρούχων και παπουτσιών συγκεντρώθηκαν στους κόκκινους κάδους
21 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Παραδόθηκε το πρώτο πάρκο τσέπης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το πρώτο πάρκο τσέπης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε μια όαση πρασίνου και αναψυχής μεταμορφώθηκε το άλλοτε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της οδού Χαλκιδικής 66, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος, που μέχρι πρότινος παρουσίαζε μια πολύ άσχημη εικόνα, αξιοποιήθηκε και μετατράπηκε στο πρώτο πάρκο τσέπης με δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη και παραδόθηκε σήμερα (21/02) το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

«Παραδίδουμε σε μια γειτονιά επιβαρυμένη μια όαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, θυμίζοντας ότι το πάρκο τσέπης βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός του για εκτεταμένες αναπλάσεις στις γειτονιές.

«Μια γειτονιά με πυκνή δόμηση και πολλούς κατοίκους, αναπλάθεται, γίνεται καλύτερη», επεσήμανε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το πάρκο τσέπης που παραδόθηκε σήμερα θα το αγκαλιάσει όλη η γειτονιά. «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Είναι στο χέρι καθενός από εμάς να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο φιλική», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι σύντομα θα διαμορφωθούν και νέα πάρκα τσέπης, ενώ θα ακολουθήσουν και πρόσθετες παρεμβάσεις ανάπλασης σε γειτονιές, με την επόμενη που εντάσσεται στον προγραμματισμό να βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας.

Τη χαρά της για την παράδοση του πρώτου πάρκου τσέπης στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε η Κορίνα Λάζαρη, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της P&G Ελλάδας.

Ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Γη Αλέξης Γαληνός, σημείωσε ότι με αυτό «το εγχείρημά μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να συνδεθεί ξανά με τη φύση και να συνδράμουμε στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη σχέσεων».

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τάτση, εκπρόσωπο της εταιρείας Τοπιοδομή, που σχεδίασε και κατασκεύασε το έργο, στον χώρο τοποθετήθηκαν περίπου 350 θάμνοι και δέντρα, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι είτε φυσικά είτε ανακυκλώσιμα. Στο πάρκο τσέπης τοποθετήθηκαν αυτόνομα φωτοβολταϊκά φώτα, έξυπνο σύστημα ποτίσματος, καθιστικά, φωλιές πουλιών όπως και ταΐστρες και ποτίστρες ζώων.