24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου

Κατάργηση έκδοσης και προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου
5 Φεβρουαρίου 2024
Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
5 Φεβρουαρίου 2024
Show all

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ζητά αυξήσεις 10% μισθών , επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης, προσμέτρηση της διετίας 2016-2017 στη μισθολογική εξέλιξη, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.

Επίσης ζητά την άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημοσίων φορέων (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) και δημιουργία όλων των αναγκαίων υποδομών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2.2.2024, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.