48ωρη απεργία σχολικών καθαριστριών 16-17 Μαΐου

Δημόσιο: Αλλαγες στα προσόντα πρόσληψης
10 Μαΐου 2022
Εξελέγη το νέο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
10 Μαΐου 2022
Show all

48ωρη απεργία σχολικών καθαριστριών 16-17 Μαΐου

Σαρανταοχτάωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου έχει κηρύξει το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δημοσίων σχολείων Γρεβενών-Καστοριάς και Κοζάνης και συγκέντρωση στην Αθήνα.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι οι εργαζόμενες/οι καθαρίστριες/στες στα σχολεία έχουμε ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών ως προς την επισφαλή εργασιακή μας σχέση, τις ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές στο 50 τις εκατό , τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Προσφέρουμε πραγματικά και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουμε πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα. Ακόμα και το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα μπαίνει στην «κλίνη του Προκρούστη» και τίθεται εκ νέου σε διαπραγμάτευση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, το οποίο διεκδικεί:

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις.
Καμία περικοπή στο επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα.
Άμεση έκδοση Κ.Υ.Α. με μόνιμα χαρακτηριστικά μοριοδότησης της προϋπηρεσίας στην καθαριότητα των σχολείων, με αύξηση ανθρωποωρών στους Δήμους και μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης , τουλάχιστο για όλους όσοι έχουν προϋπηρεσία άνω των 5 ετών
Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών
Αξιοπρεπείς αμοιβές
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας
Αναδρομική ένταξη στα ΒΑΕ από το 2012 έως και το 2019, περίοδο που άδικα και παράνομα είχε απενταχθεί ο κλάδος από τη λίστα.
Χορήγηση αυτοτελούς κωδικού Επαγγέλματος «Καθαριστή/ριας Σχολικών κτιρίων» στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»