70 απορριμματοφόρα και 4.000 καφέ κάδους έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής σε 40 Δήμους

Δήμος Κατερίνης: Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων σε εξέλιξη
27 Αυγούστου 2020
Καθαρισμοί και επιτόπιες αυτοψίες στα ρέματα της Αττικής
27 Αυγούστου 2020
Show all

70 απορριμματοφόρα και 4.000 καφέ κάδους έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής σε 40 Δήμους

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η παράδοση σύγχρονων απορριμματοφόρων για τη συλλογή βιοαποβλήτων και καφέ κάδων ανακυκλώσιμων υλικών εσωτερικού χώρου (χαρτί και μέταλλο/πλαστικό) από την Περιφέρεια και στους 66 Δήμους της Αττικής.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να γίνει μία νέα πιο «πράσινη αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ήδη μέχρι τώρα, έχουν διατεθεί σε περίπου 40 Δήμους της Αττικής περίπου 70 απορριμματοφόρα και πάνω από 4.000 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.
Ο εξοπλισμός αυτός κρίνεται απαραίτητος προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις επιταγές της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αύριο θα μεταβεί στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρο και καφέ κάδους ανακύκλωσης.
Σε μήνυμα του επισημαίνει σχετικά: «Ακόμα και εν μέσω της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, συνεχίζουμε σταθερά το οδοιπορικό ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής, μένοντας αυστηρά προσηλωμένοι στο στόχο μας, να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πρότυπη «Πράσινη» Περιφέρεια.
Δεσμευθήκαμε ότι η Αττική θα γυρίσει οριστικά σελίδα στον τρόπο που διαχειρίζεται τα στερεά απόβλητα και είμαστε αποφασισμένοι αυτή μας τη δέσμευση να την κάνουμε πράξη.
Σε συνεργασία με τους Δήμους και με συμμάχους μας τους πολίτες θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα, αφήνοντας πίσω μας για πάντα παθογένειες που κόστισαν ακριβά στην Αττική και στους πολίτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *