Έτοιμος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Λ. Κυρίζογλου

2η Πανελλαδική Συνάντηση Πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
24 Σεπτεμβρίου 2019
Σύμφωνο Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια
24 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Έτοιμος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Λ. Κυρίζογλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24/9 στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου στις Εκλογές, για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.) με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενέμενης, Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας την συμπαράσταση του σε όλες τις προγραμματικές θέσεις που ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας.

Παραβρέθηκαν επίσης πλήθος αυτοδιοκητικών από όλη την Ελλάδα όπως: ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ασπρόπυργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράρογλου, ο κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Σιώμος Βλάσσης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονία κ. Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κ.α.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ανέπτυξε τις θέσεις του όπως αναφέρονται στη διακήρυξη αρχών της Π.Α.ΣΥ, απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν και μεταξύ άλλων δήλωσε:
“Επιζητούμε περισσότερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους, πιο απλά, περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση.”

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του διοικητικού συστήματος της χώρας, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο μεταναστευτικό.