Αλεξανδρούπολη: Σε 24ωρη βάση οι υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού

Δήμος Περάματος: Ενημέρωση για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
24 Μαρτίου 2020
ΥΠΕΣ: 100.000 ευρώ στο Δήμο Βοΐου για τα χωριά που βρίσκονται σε καραντίνα
24 Μαρτίου 2020
Show all

Αλεξανδρούπολη: Σε 24ωρη βάση οι υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού

Σε 24ωρη βάση πλέον το προσωπικό και η Διοίκηση του Πολυκοινωνικού θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που έχουν ανάγκη, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, η δομή “Βοήθεια Στο Σπίτι” θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα (και τις αργίες) ως εξής:

Τις ώρες 07.00 – 19.00 με προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση όλων των περιπτώσεων.

Τις βραδινές ώρες 19.00 – 07.00 με προσωπικό για έκτακτες και επείγουσες ανάγκες και για καταγραφή των αιτημάτων προς εξυπηρέτηση.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας που λειτουργεί όλο το 24ωρο για τους πολίτες είναι το:
2551 0 26298

Το έμψυχο δυναμικό που εργάζεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το “Βοήθεια Στο Σπίτι” αποτελείται από 16 άτομα στη Δ.Ε Αλεξανδρούπολης, 11 άτομα στη Δ.Ε Φερών και 3 άτομα στη Δ.Ε Τραϊανούπολης.

Το πρόγραμμα παρέχει, συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, αγορές αναγκαίων αγαθών, πληρωμή λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία της δομής σίτισης όπως τονίζεται θα είναι 6ήμερη με 15μελές προσωπικό για την Δ.Ε Αλεξανδρούπολης και 6μελές για την Δ.Ε Φερών.

Παράλληλα όπως ενημερώνει, το Πολυκοινωνικό δέχεται νέες εγγραφές για σίτιση ηλικιωμένων και ανήμπορων πολιτών.

Τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κέντρο κοινότητας Α΄ ΚΑΠΗ και το κέντρο κοινότητας παράρτημα ΡΟΜΑ, Θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τις ώρες 08.00 – 14.00 με απασχολούμενο προσωπικό εικοσιπέντε (25) ατόμων.

Για την κάλυψη όλων των αναγκών έχουν τεθεί στην διάθεση του Πολυκοινωνικού:

➢ Δ.Ε Αλεξανδρούπολης: Πέντε (5) οχήματα
➢ Δ.Ε Φερών: Τρία (3) οχήματα
➢ Δ.Ε Τραϊανούπολης: Ένα (1) όχημα