Ανοίγει τις πύλες του το «Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας» του Δήμου Πετρούπολης

«Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021»: Ξεκινούν οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ»
11 Ιουνίου 2021
Περιστέρι: Ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες, άπορες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες του Δήμου
11 Ιουνίου 2021
Show all

Ανοίγει τις πύλες του το «Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας» του Δήμου Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης, διοργανώνει και φέτος το «Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας», σεβόμενος την αδιάλειπτη λειτουργία του τα τελευταία 38 χρόνια, την ιστορία του και την αναμφίβολη συμβολή του στον πολιτισμό.

Σε πείσμα των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης αποφάσισε να προσφέρει μοναδικές ανάσες πολιτισμού στους κατοίκους της πόλη, αλλά και στους επισκέπτες άλλων δήμων, όπως γίνεται επί σειρά ετών, σε μια προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανό» τον θεσμό ώστε να συνεχίσει να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και πηγή έμπνευσης!

“Στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας» θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες από τις πλέον αξιόλογες επαγγελματικές θεατρικές και μουσικές παραγωγές, στοχεύοντας στην υλοποίηση ενός προγράμματος αντάξιου της ιστορίας του Φεστιβάλ, με διάθεση να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού, πάντα με γνώμονα την δημόσια υγεία και προσπαθώντας αυτή να διασφαλιστεί με τον αρτιότερο τρόπο”, τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ιστορία χωρίς όνομα»

Το θέατρο επιστρέφει στη ζωή μας και στο «Φεστιβάλ Πέτρας» την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021.

Η «Ιστορία χωρίς όνομα», ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή. Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη, το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα», εξελίχθηκε σε μία παράσταση φαινόμενο μέσα από τη θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη. Λατρεύτηκε από το κοινό, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διακρίθηκε, μεταξύ άλλων, ως «Η παράσταση της χρονιάς», από τα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Στέφανος Δάνδολος

Θεατρική Διασκευή: Ανθή Φουντά – Κώστας Γάκης

Σκηνοθεσία – Μουσική: Κώστας Γάκης

Ερμηνεύουν: Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά, Κώστας Λώλος

Μοντάζ – Τηλεσκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Σχεδιασμός Ήχου: Μιχάλης Κωτσόγιαννης

Ηair and makeup artist: Άννα Μαρία Προκοπίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου

Φωτογράφιση: Σταύρος Χαμπάκης

Θέατρο Πέτρας: Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Ιουνίου

Θεατρική Παράσταση: «Ιστορία χωρίς Όνομα»

Ώρα έναρξης: 21:30

Προπώληση εισιτηρίων: ARTINFO.GR & VIVA.GR

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 9213310