Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Σε πλήρη λειτουργία το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης
16 Οκτωβρίου 2020
Στο επίπεδο συναγερμού αυξημένου κινδύνου τίθεται από αύριο η Π.Ε της Κοζάνης
16 Οκτωβρίου 2020
Show all

Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Αντιπλημμυρικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων συνολικού προϋπολογισμού 2.852.000 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τα έργα εγκρίθηκαν μετά την υποβολή ώριμων μελετών από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οι παρεμβάσεις αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Οδού Αφροδίτης στην περιοχή Καμίνι της Βάρκιζας, στην περιοχή της Οδού Πάσχου στον Ασύρματος Βάρης στην περιοχή των οδών Μπουμπουλίνας, Αθηναΐδος και Ρόδου στη Δ.Ε. Βούλας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματας Βούλας. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα από την Περιφέρεια Αττικής με την επίβλεψη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και να ξεκινήσει να υλοποιείται το συντομότερο δυνατόν.
Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα συζητείται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου κατασκευή του ρέματος Χερώματος – Μηλαδέζας σε δια περιφοράς συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και μετά την έγκριση της το έργο συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ ευρώ θα είναι ώριμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Σημειώνουμε πως με την κατασκευή των έργων αυτών ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης αφού ήδη έχουν κατασκευαστεί ή είναι σε εξέλιξη αντίστοιχα υδραυλικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκ. ευρώ.