Απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι στους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνα και Αχαρνών

Επιτροπή ΥΠΕΝ – Περ. Αττικής για τα χωροταξικά
11 Ιουνίου 2020
461 έργα των ΟΤΑ εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης»
15 Ιουνίου 2020
Show all

Απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι στους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνα και Αχαρνών

Σύγχρονα απορριμματοφόρα, καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων και κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης, παραδόθηκαν στους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνα και Αχαρνών, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
«Παρέχουμε στους Δήμους σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Στην προσπάθεια να κάνουμε την Αττική πιο «πράσινη», είμαστε σύμμαχοι», επισήμανε ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στους δημάρχους.
Ειδικότερα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου, παραδόθηκαν στο δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, 100 καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων και 50 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης τα οποία θα τοποθετηθούν, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε Λαικές Αγορές. Στη διαδικασία παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Νίκος Πέππας, Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκκαλης, αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης. Ο κ. Καλαφατέλης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, «για το έργο που επιτελεί μεθοδικά και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, προς όφελος των Δήμων», επισήμανε ότι η συνεχή διανομή εξοπλισμού για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι «Δήμοι και Περιφέρεια είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε αλλά να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, προκειμένου να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων». Εξήρε το έργο και τη δυναμική του περιφερειάρχη ο οποίος έχει «όραμα για την αυτοδιοίκηση», όπως είπε, και έκλεισε με τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξουν κι άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια με σκοπό τη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Διονύσου». Ανταπαντώντας στον «άξιο και πολύ δραστήριο αυτοδιοικητικό», όπως χαρακτήρισε τον δήμαρχο, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι με τον νέο εξοπλισμό με τον οποίο ενισχύθηκε ο Δήμος μπορεί πλέον να «εφαρμόσει ένα νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση, όπως γνωρίζουμε ότι είναι και στις προθέσεις του».
Ο δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας κατά την παραλαβή ενός απορριμματοφόρου και 100 καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για τη συνέπεια με την οποία υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης, «μία πρωτοπόρα και καινοτόμα πρωτοβουλία για όλη την Αττική», όπως τόνισε. Από πλευράς Δήμου υποσχέθηκε να ανταποκριθεί και να συνδράμει την προσπάθεια που γίνεται και έκλεισε επισημαίνοντας ότι «κληρονομήσαμε και κληρονομήσατε κ. Πατούλη, από τις προηγούμενες διοικήσεις, ένα άδικο έργο στο Γραμματικό. Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο», σημείωσε αναφερόμενος στο ΧΥΤΥ Γραμματικού. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον δήμαρχο για την προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα του «ιστορικού» Δήμου, τον διαβεβαίωσε για την αταλάντευτη στάση του ως προς την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Δήμος, θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. «Αποτελεί πεποίθηση μου πως το 2020 εκτός από έτος ανακύκλωσης, είναι και η χρονιά που αντιμετωπίζουμε με ώριμο και σύγχρονο τρόπο το ζήτημα. Είμαι βέβαιος ότι με σύνθεση, συναίνεση και συνεργασία, θα τα καταφέρουμε», επισήμανε ο κ. Πατούλης.
Στον δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό, συμπληρωματικά του απορριμματοφόρου που δόθηκε πρόσφατα, παραδόθηκαν κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, για τα οποία και ευχαρίστησε, επισημαίνοντας: «Η ανάπτυξη συνείδησης ανακύκλωσης είναι μια μεγάλη προσπάθεια και αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς η προσπάθειά της Περιφέρειας είναι εξαιρετική». Με τον περιφερειάρχη, πρόσθεσε, «έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί εδώ στις Αχαρνές. Έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στο Δήμο μας και ότι αντιλαμβάνεται τις αυξημένες ανάγκες της πόλης μας. Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να τον υποδεχτούμε ξανά εδώ και για άλλες δράσεις». Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον δήμαρχο για την ευαισθησία που έχει επιδείξει στο ζήτημα της ανακύκλωσης και σημείωσε: «Στόχος μας είναι μέσα από την αξιοποίηση των βιοαποβλήτων, να μειωθεί το σύμμεικτο σκουπίδι που καταλήγει στη Φυλή. Με το Δήμαρχο Αχαρνών, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με συνέπεια σε όλη την Αττική».