Α. Ακρίβος: «Μόνο με στόχο, ελπίδα και διεκδικήσεις μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά»

Έλεγχος από την Περιφ. Αττικής στην Ιδιωτική Γενική Κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ»
30 Απριλίου 2020
Το Πράσινο Κίνημα για την 1η Μάη: Προστασία εργασίας – Περισσότερο πράσινο
1 Μαΐου 2020
Show all

Α. Ακρίβος: «Μόνο με στόχο, ελπίδα και διεκδικήσεις μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά»

Το μήνυμα του Περιφερειακού Συμβούλου και Επικεφαλής της Παράταξης «Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια» για την εργατική Πρωτομαγιά

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια», κ. Αθανάσιος Ακρίβος, τιμώντας την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς έστειλε το κάτωθι μήνυμα: «Η 1η Μάη είναι μέρα τιμής και μνήμης των θυσιών της εργατικής τάξης. Η φετινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που απειλεί το δικαίωμα στην εργασία και πλήττει το επίπεδο διαβίωσης κάθε πολίτη, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για να εξασφαλίσει στον ίδιο και την οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον.
Για αυτό και το μήνυμά της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σήμερα, εν μέσω της πολυδιάστατης οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η πατρίδα μας, αλλά και όλος ο κόσμος, η εργατική Πρωτομαγιά αποκτά όσο ποτέ άλλοτε ιδιαίτερη σημασία για τις αξίες των αγώνων και των διεκδικήσεων, που πρέπει να εμπνέουν και να καθοδηγούν όλους μας, δημιουργώντας για τους πολίτες προοπτικές και λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον, για την αποκλιμάκωση της ανεργίας και την παροχή ίσων ευκαιριών για τους νέους, αλλά και για όλους τους πολίτες.
Είναι χρέος όλων μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανταποκριθούμε με ουσιαστικές πράξεις και κοινωνική αλληλεγγύη στις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πολυεπίπεδη κρίση στην κοινωνία μας, τοποθετώντας στο επίκεντρο των δράσεών μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Κι αν σήμερα, το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς μοιάζει να ξεθωριάζει και να πληγώνεται, αυτό ακριβώς το ελπιδοφόρο νόημά της είναι που δεν πρέπει να χαθεί, ιδιαίτερα από τους νέους μας. Γιατί μόνο με στόχο, ελπίδα και διεκδικήσεις μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά και να παλέψουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η κοινωνία μας έχει δώσει πολλούς δύσκολους αγώνες τα τελευταία χρόνια και τα έχει καταφέρει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.
Εύχομαι σε όλους από καρδιάς, καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα!