Βοήθεια στο Σπίτι: Οι 880 δομές των δήμων εξυπηρετούν καθημερινά 75.000 ανθρώπους και στηρίζουν 212.800 οικογένειες

Νέα εγκύκλιος για τη λειτουργία των οργάνων διοίκησης των δήμων
1 Απριλίου 2020
Ο Γ. Βούρος καταθέτει το ήμισυ των αποδοχών του στον ειδικό λογαριασμό κατά του κορωνοϊού
1 Απριλίου 2020
Show all

Βοήθεια στο Σπίτι: Οι 880 δομές των δήμων εξυπηρετούν καθημερινά 75.000 ανθρώπους και στηρίζουν 212.800 οικογένειες

Πάνω από 75.000 συνάνθρωποί μας εξυπηρετούνται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα από τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην περίοδο της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς.

Στους 332 δήμους της χώρας λειτουργούν συνολικά 880 δομές, στις οποίες υπηρετούν συνολικά 4.000 εργαζόμενοι, 2.900 εξ αυτών υπηρετούσαν ήδη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και οι υπόλοιποι 1.100 προέρχονται από άλλες υπηρεσίες.

Εκτός από την ανθρώπινη επαφή, οι δήμοι προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα πάνω σε περισσότερες από 212.800 οικογένειες, ενώ παρέχονται καθημερινά πάνω από 12.000 γεύματα.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων, στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Λιτόχωρο, όπου έγινε η παράδοση δύο από τα 150 αυτοκίνητα που προσέφερε η Toyota ΕΛΛΑΣ στον δήμο Δίου-Ολύμπου για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών δομών των δήμων όσο διάστημα διαρκεί η έκτακτη ανάγκη λόγω του κορονοϊού. Τα οχήματα παρέλαβε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη.

Να σημειωθεί ότι τα 705 οχήματα που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα για τις 880 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αυξήθηκαν μετά τις προσφορές της Toyota ΕΛΛΑΣ με 150 αυτοκίνητα, της επιτροπής «Ελλάδα 2021» με 20 αυτοκίνητα και της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων SIXT με 20 οχήματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, οι 332 Δήμοι όλης της χώρας και οι εργαζόμενοι στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα, βρίσκονται διαρκώς στην «πρώτη γραμμή», για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας από τις συνέπειες της πανδημίας. Δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη, για να ζουν με ασφάλεια κι αξιοπρέπεια.

Μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», εξυπηρετούμε σε όλη την Ελλάδα πάνω από 75.000 συνανθρώπους μας , ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς, οι οποίοι που έχουν ανάγκη από μια ανθρώπινη επαφή, φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Παρέχουμε καθημερινά πάνω από 12.000 γεύματα. Μέσα από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας δίνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 212.800 οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» , και το ΤΕΒΕ αλλά και οι εκατοντάδες πολίτες – εθελοντές και επιχειρήσεις που συνδράμουν το κοινωνικό μας έργο την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, είναι οι καθημερινοί «φύλακες- άγγελοι» όσων συνανθρώπων μας έχουν πραγματική ανάγκη από τη στήριξη και φροντίδα μας, αναδεικνύοντας σε ύψιστη αρετή την αλληλεγγύη.

Η Συμμαχία ευθύνης κι αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει η ΚΕΔΕ με τους Δήμους και τους εργαζόμενους τους είναι η απάντησή μας όχι μόνον στην πανδημία, αλλά σε κάθε κρίση που απειλεί την κοινωνική μας συνοχή.

Η Αυτοδιοίκηση με έργα και πράξεις και όχι με λόγια, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον πολίτη».