Βύρωνας: Εγκρίθηκε η πρόταση «Mind the Waste» για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων ζητά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας
21 Ιουλίου 2021
Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών της πόλης που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία
21 Ιουλίου 2021
Show all

Βύρωνας: Εγκρίθηκε η πρόταση «Mind the Waste» για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Με απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης του Πράσινου Ταμείου, η πρόταση «Mind the Waste: Πολιτικές και δράσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων», αξιολογήθηκε τρίτη όπως ενημερώνει ο Δήμος Βύρωνα, ανάμεσα στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στην πρόσκληση «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020».
Συνολικά υποβλήθηκαν 105 προτάσεις εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 45.
Το έργο “Mind the Waste: Πολιτικές και δράσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων” αναπτύσσει έρευνα και πιλοτικές πρακτικές εφαρμογές, για την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή γύρω από τα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, της επαναχρησιμοποίησης υλικών και της κυκλικής οικονομίας.
Οι δράσεις πεδίου περιλαμβάνουν συμμετοχικά εργαστήρια και ερωτηματολόγια, με στόχο την κατάρτιση ενός νέου Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα και τη διαμόρφωση της στρατηγικής λειτουργίας για ένα πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) στον Δήμο, από τους ίδιους τους πολίτες.
Το έργο θα υλοποιηθεί από την ομάδα: Συνεργατικοί σχηματισμοί για την ταυτότητα τόπου και τη συμμετοχή των πολιτών (PLACE IDENTITY) σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα.