Διατέθηκαν σε πυρόπληκτες περιοχές και στο Πεδίο του Άρεως 4.000 φυτά

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαιρετίζει το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης»
10 Απριλίου 2020
Φύτευση 8.000 σκλήθρων στην Άνδρο
10 Απριλίου 2020
Show all

Διατέθηκαν σε πυρόπληκτες περιοχές και στο Πεδίο του Άρεως 4.000 φυτά

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη περίπου 4.000 ανθόφυτα που προσφέρθηκαν στην Περιφέρεια από επιχειρήσεις ανθοκομίας, διατέθηκαν για φύτευση στο Πεδίο του Άρεως και σε πυρόπληκτες περιοχές.

Τα φυτά αποτελούν χορηγία των εταιρειών MARIGOLD PLANTS A.E. και PATELIS ΚΗΠΟΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί παραδόθηκαν στο Πεδίο του Άρεως 2.000 φυτά και ξεκίνησε ήδη η φύτευσή τους σε χώρους του πάρκου. Χθες Τετάρτη 8 Απριλίου παραδόθηκαν πάνω από 2.500 φυτά στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Νέας Μάκρης “Προβάλινθος”, στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι Αττικής και στον Οικισμό Αμπελούπολης, προκειμένου να φυτευτούν σε περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές όπως είναι το Μάτι και η Νέα Μάκρη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις ανθοκομίας που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και παρά το γεγονός ότι έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση ισχυρού συμβολισμού και αλληλεγγύης. Επιλέξαμε να διαθέσουμε αυτά τα φυτά στο Πεδίο του Άρεως και σε πυρόπληκτες περιοχές σηματοδοτώντας τη διάθεση και την πρόθεσή μας να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε δημιουργία, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος»