Δ. Πειραιά: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη»

Έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ στο δήμο Ξάνθης
1 Απριλίου 2020
Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός, καταθέτει το ήμισυ των αποδοχών του στον ειδικό λογαριασμό
1 Απριλίου 2020
Show all

Δ. Πειραιά: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη»

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους ωφελούμενους μαθητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», ξεκίνησε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, εναρμονιζόμενη με τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές καθηγητές παραδίδουν μαθήματα της Γ’ Λυκείου σε πραγματικό χρόνο έχοντας άμεση επαφή με τους μαθητές, ενώ προγραμματίζονται προπαρασκευαστικά μαθήματα για τη Β’ Λυκείου εν όψει πανελληνίων και επαναληπτικά για τις μικρότερες τάξεις.

Σε σχετικό δελτίο του Δήμου Πειραιά, σημειώνεται η σημαντική συμβολή του φροντιστηρίου «Ορόσημο Πειραιά», το οποίο διαθέτει, μεταξύ άλλων, δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως σκοπός της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι η απρόσκοπτη εκπαίδευση των ωφελούμενων μαθητών, προσθέτοντας: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και λόγω της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. προσφέρει μια σημαντική κοινωνική υπηρεσία με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών καθηγητών, οι οποίοι για ακόμα μια φορά υπερβάλλουν εαυτόν προσφέροντας απλόχερα τη γνώση τους, είμαστε δίπλα στους μαθητές μας στηρίζοντας τους στόχους τους και τα όνειρά τους».

Σημείωσε παράλληλα ότι το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς τα τελευταία χρόνια οι μαθητές του προγράμματος καταγράφουν εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις. «Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τους μαθητές της πόλης μας, με δράσεις προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας, υπογράμμισε σε δήλωσή του πως η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια ακόμη πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τους ωφελούμενους μαθητές, προκειμένου να μην διακόψουν τα μαθήματά τους. Ο κ. Βοϊδονικόλας τόνισε, επίσης, πως η ΚΟ.Δ.Ε.Π. στηρίζει τους μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία και ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές και όλους όσοι συμβάλουν σε αυτή τη σημαντική ενέργεια.

Για το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη»

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. λειτουργεί για τους μαθητές της πόλης μας που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.