Η θεμελίωση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής είναι γεγονός!

Γ. Μαρκόπουλος: “Αν δεν υπάρχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει κράτος”
10 Σεπτεμβρίου 2021
Στο “κόκκινο” από σήμερα Αργολίδα και Ευρυτανία
10 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Η θεμελίωση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής είναι γεγονός!

Ιστορικής σημασίας ημέρα ήταν η Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 για την πόλη της Αγίας Παρασκευής καθώς νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής από τον Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ενώ τελέστηκε και ο καθιερωμένος Αγιασμός.
Παρόντες στην εκδήλωση, πέραν του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη Αττικής ήταν και οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Σιδέρης και Γιάννης Σταθόπουλος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος. Το «παρών» επίσης έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιάννης Κεχρής, οι Αντιδήμαρχοι της πόλης και οι αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων.
Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και ο Περιφερειάρχης Αττικής προχώρησαν στη «θεμελίωση» του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου και ακολούθως ο κ. Ζορμπάς δήλωσε:
«Η διαδικασία του να αποκτήσουμε το δικό μας «σπίτι» ξεκίνησε το 2000. Εδώ και μια εικοσαετία παλεύουμε για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα και να θεμελιώσουμε ένα πολύ μεγάλο έργο για την πόλη μας. Σήμερα κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα και πιστεύω πως το αργότερο σε τρία (3) χρόνια θα έχει γίνει η εγκατάσταση του Δήμου. Μέσα από την εγκατάσταση αυτή ο Δήμος και οι πολίτες θα έχουν πάρα πολλά οφέλη. Και οικονομικά αλλά και σε βιοτικό επίπεδο.
Συναντήσαμε πάρα πολλές δυσκολίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να καταλήξουμε στη συνεργασία μας με μια έμπειρη εταιρεία όπως είναι η ΕΡΕΤΒΟ. . Το έργο δημοπρατήθηκε επί των ημερών της κας Δούρου στην Περιφέρεια, αλλά είχαμε κάνει γνωστή την απαίτησή μας στον κ. Πατούλη, να μην αφαιρεθεί το έργο από την Περιφέρεια. Και με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο δικές μου όσο και του κ. Γιαννακόπουλου τα καταφέραμε. Θέλω για μία ακόμα φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Πατούλη για τη συνεισφορά και τη βοήθειά του στην πόλη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την πόλη. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ, μιας και έχουμε στο τραπέζι και την υπογειοποίηση της Μεσογείων. Ένα τεράστιο έργο ύψους 50-60 εκατομμυρίων που είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε».
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ για να θεμελιώσουμε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο. Πλέον η Αγία Παρασκευή θα έχει το σπίτι της. Το σπίτι του πολίτη, το σπίτι των υπηρεσιών. Και όλοι μας θα πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στις πολιτικές που θα μας κάνουν να κοιτάξουμε το μέλλον με θάρρος. Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο αποτελεί ένα έργο που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής. Κάθε Δήμος είναι ένας Κυβερνείο και πρέπει να έχει το δικό του σπίτι. Πρόκειται για ένα έργο που θα αγγίξει τα 21 εκατομμύρια ευρώ και είμαι χαρούμενος γιατί θα συνεργαστούμε με έναν πολύ έμπειρο άνθρωπο όπως είναι ο κ. Ρωμοσιός. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την πορεία και την ολοκλήρωση του έργου και στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις Δημοτικές Αρχές για την υπομονή που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Περάσαμε πολλές δυσκολίες, πέρασε μια μεγάλη οικονομική κρίση, περνάμε μια υγειονομική αλλά πλέον θεωρώ πως το μέλλον είναι μπροστά μας. Τέλος θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο συνεργάτης μας ο κ. Καλογερόπουλος και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι εδώ και με δική μου εντολή θα επιβλέπουν συνεχώς της πορεία του έργου και θα παράσχουν οποιαδήποτε διευκόλυνση».