Θέρμη: Τάμπλετ σε μαθητές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης παραχωρεί ο Δήμος

Πως θα λειτουργούν οι δήμοι στο διάστημα εφαρμογής του lockdown – Εγκύκλιος
16 Νοεμβρίου 2020
Δήμος Ορεστιάδας: Κλειστή η τεχνική υπηρεσία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
16 Νοεμβρίου 2020
Show all

Θέρμη: Τάμπλετ σε μαθητές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης παραχωρεί ο Δήμος

Στήριξη στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά στο σχολείο, που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως μαθήματα δίνει ο Δήμος Θέρμης.

Συγκεκριμένα, με την συνδρομή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα δανεισμού τάμπλετ σε μαθητές των γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Στέλιο Αποστόλου, ο Δήμος προμηθεύτηκε ενενήντα πέντε τάμπλετ τα οποία διαθέτει στα γυμνάσια και τα λύκεια προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία των γονέων ή κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Τα αιτήματα δανεισμού θα διαβιβάζονται από τα σχολεία στο Γραφείο Παιδείας του δήμου το οποίο θα αξιολογεί το αίτημα σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.
Όπως σημειώνει τέλος ο Δήμος, ο γονιός υποχρεούται σε καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε.