Ιωάννινα: Εικαστικά εργαστήρια, εθελοντικές ομάδες και οργανισμοί, φιλοτεχνούν τα ΚΑΦΑΟ στο κέντρο της πόλης

Καλαμάτα: Εκπαίδευση των σχολικών καθαριστριών στην ασφάλεια και υγιεινή κατά την εργασία τους
17 Μαρτίου 2023
Η “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” έγειρε την πλάστιγγα της ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο
17 Μαρτίου 2023
Show all

Ιωάννινα: Εικαστικά εργαστήρια, εθελοντικές ομάδες και οργανισμοί, φιλοτεχνούν τα ΚΑΦΑΟ στο κέντρο της πόλης

Σε μια πρωτότυπη, όσο και ουσιαστική κίνηση αναβάθμισης της εικόνας της πόλης προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, με την δράση «Καθαρίζω και Ζωγραφίζω τα ΚΑΦΑΟ του κέντρου των Ιωαννίνων».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαρτίου σε περιοχές του κέντρου της πόλης, συνεργασία με τον ΟΤΕ και με την συμμετοχή εικαστικών εργαστηρίων της πόλης ,(Atelier Fardella, Ζωγραφίζω, Color Palette, εικαστικό εργαστήρι Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικάς), καθώς και τη συνδρομή τοπικών εθελοντικών ομάδων και οργανισμών (Take Action, Δίκτυο Νέων Ηπείρου, ΚΕΘΕΑ, Κέντρο Νέων Ηπείρου, Pagouristas, Νοιάζομαι και Δρω, Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Ηπείρου και ενεργών πολιτών).

Στόχος της δράσης είναι η αισθητική αναβάθμιση της πόλης, αλλά και η αποστολή μηνυμάτων για την προστασία και τον καλλωπισμό του δημόσιου χώρου, υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας.

«Είναι μια δράση που γίνεται από τις εθελοντικές ομάδες που μετέχουν στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων του Δήμου που έχει συσταθεί. Η συμμετοχή φορέων και οργανώσεων είναι ευρεία και τους ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Με τη δράση αυτή δίνουμε βαρύτητα στην αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων και θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποτροπή οποιασδήποτε μορφής ρύπανσης, δημιουργώντας όμορφες γωνιές με έργα τέχνης στην πόλη μας», ανέφερε ο κ. Βλέτσας.