Κοντά και σε τρίτο βραβείο ο Δήμος Αλίμου

Δ. Παπαστεργίου: Δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Αυτοδιοίκηση, χωρίς «εργαλεία» διοίκησης, ξεκάθαρες αρμοδιότητες και επαρκείς πόρους
20 Νοεμβρίου 2020
Σέρρες: Μείωση δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις
20 Νοεμβρίου 2020
Show all

Κοντά και σε τρίτο βραβείο ο Δήμος Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου συμμετείχε κανονικά, ενώ τηρούσε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της περιόδου, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020».
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών δράσεων, δημιουργήθηκε το επίσημο βίντεο της συμμετοχής του Αλίμου, το οποίο και υποβλήθηκε και στην Ευρωπαϊκή επιτροπή.
Τα δύο τελευταία χρόνια η πόλη του Αλίμου βραβεύεται πανευρωπαϊκά για τις πρωτότυπες εκδηλώσεις της κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Αισιοδοξεί και για ένα τρίτο βραβείο, όταν το καλοκαίρι του 2021 το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα κάνει γνωστά τα αποτελέσματα στην εορταστική εκδήλωσή του.