Μέχρι σήμερα οι δήμοι και οι περιφέρειες ορίζουν υπεύθυνους επικοινωνίας για εμβολιασμούς

Μητσοτάκης – Βορίδης: Έρχεται νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση και αξιολόγηση, μόνιμη τηλεργασία στο Δημόσιο
19 Ιανουαρίου 2021
Δωρεάν rapid tests στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
19 Ιανουαρίου 2021
Show all

Μέχρι σήμερα οι δήμοι και οι περιφέρειες ορίζουν υπεύθυνους επικοινωνίας για εμβολιασμούς

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της διενέργειας εμβολιασμών κατά του κορονοϊού το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε χθες τους δήμους και τις περιφέρειες να ορίσουν μέχρι σήμερα υπεύθυνους επικοινωνίας.

Οι ορισθέντες υπεύθυνοι υπάλληλοι θα είναι αρμόδιοι επικοινωνίας με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το προσωπικό που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες υγείας είτε σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου είτε σε νομικά πρόσωπα αυτών.
Για τη χορήγηση των στοιχείων αυτών θα πρέπει να συμπληρωθεί από κάθε δήμο και περιφέρεια (από την έδρα για όλες τις περιφερειακές ενότητες), πρότυπο αρχείο xls με την ονομασία YPEYTHCOVID και να αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ που αφορά θέματα του προσωπικού της Τ.Α. (https://aftodioikisi.ypes.gr/).

Υπενθυμίζεται ότι για την είσοδο του υπεύθυνου επικοινωνίας του φορέα στον τόπο (https://aftodioikisi.ypes.gr) απαιτείται η χρήση του μοναδικού 12ψήφιου κωδικού που αντιστοιχεί στο φορέα (Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Φορέα, ΕΚΑΦ), καθώς και του κωδικού πρόσβασης που έχει χορηγηθεί στον υπεύθυνο επικοινωνίας από το υπουργείο Εσωτερικών.