Νέα αρχή με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τον δημοτικό σταθμό ATTICA TV
11 Σεπτεμβρίου 2020
Αποκατάσταση κι αναβάθμιση κτιρίων – ακινήτων στα νησιά κι αξιοποίησή τους μέσω SILVER ECONOMY (Οικονομία για την Τρίτη Ηλικία)
11 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Νέα αρχή με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανακύκλωσης το οποίο έχει κεντρικό στόχο του την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή παρέδωσε σήμερα ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, 90 καφέ κάδους και 150 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης στον Δήμο Αιγάλεω.
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης, οι αντιδήμαρχοι Π. Μανδραφλής, Χ. Αρβανίτης, Ν. Ασιμακόπουλος και Η. Μάνδρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Κάντζος και ο Γενικός Γραμματέας Η. Γεωργίου.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γ. Γκίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Λεωτσάκο μετέβη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και παρέδωσε στον Πρύτανη Π. Καλδή 50 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης. Συνολικά θα παραδοθούν για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου 100 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης.

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:
Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
«Σήμερα, παραδίδουμε στο δήμαρχο Αιγάλεω και αγαπητό φίλο Γ. Γκίκα ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας για τη διαλογή καφέ κάδων και βιοαποβλήτων. Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα κάνουν ό,τι καλύτερο για να μπορέσουν να συμβάλουν στην προσπάθειά μας για μια πράσινη Αττική. Χαίρομαι που και εδώ στο Αιγάλεω έχουν μπει οι βάσεις και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης. Με τη σωστή ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών και την εξασφάλιση κάδων εσωτερικού χώρου και τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και δήμων μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο στα ζητήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Προχωράμε σταθερά υλοποιώντας με συνέπεια το πρόγραμμά μας για μια πράσινη Περιφέρεια με σημερινό σταθμό μας το δήμο Αιγάλεω και το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής».

Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας
«Με την σειρά μου ως δήμαρχος Αιγάλεω χαιρετίζω τις ενέργειες του Περιφερειάρχη και του ΕΔΣΝΑ στην περιοχή μας, όπου ήδη έχουνε μπει οι βάσεις για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων. Η ενίσχυση του στόλου μας με περισσότερα μέσα όπως το απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, αλλά και τους εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ακόμη ταχύτερα τη διαδικασία. Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε σε μία ακόμα καλύτερη συνέχεια για να μπορέσουμε τα θέματα της ανακύκλωσης να τα προχωρήσουμε και να τα επεκτείνουμε».