Νίκος Παπαδάκης: «Γι’ αυτό απορρίψαμε την ΣΜΠΕ για το Mall Μεταμόρφωσης…»

Δέσμη 23 νομοθετικών ρυθμίσεων και προτάσεων προς το Υπουργείο Μεταφορών
8 Οκτωβρίου 2021
Συνάντηση Πράσινου Κινήματος – Πράσινης Αριστεράς – Σοσιαλιστικής Προοπτικής
11 Οκτωβρίου 2021
Show all

Νίκος Παπαδάκης: «Γι’ αυτό απορρίψαμε την ΣΜΠΕ για το Mall Μεταμόρφωσης…»

Προσωρινό μπλόκο επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής στο project του νέου εμπορικού κέντρου στη Μεταμόρφωση απορρίπτοντας σε πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Η εισήγηση που συντάχθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Παπαδάκη και εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρει τους λόγους που γνωμοδοτεί αρνητικά στην έγκριση της ΣΜΠΕ.
Χαρακτηριστικά, στην εισήγηση σημειώνεται ότι από τη μελέτη του Σχεδίου Ανάπτυξης διαπιστώνεται ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα πολεοδομικά μεγέθη, χωρίς να αναλύεται επαρκώς η περιβαλλοντική διάσταση του. Επίσης, δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα δημιουργούνται εκεί. Παράλληλα, δεν έχει εξεταστεί η λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Ακόμη κρίνεται σκόπιμο να συνταχθούν κυκλοφοριακές και ακουστικές μελέτες σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” Νίκος Παπαδάκης παραχώρησε συνέντευξη σχετικά στον Επικοινωνία 94fm και στην εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κατατέθηκε μια ΣΜΠΕ με πολλά κενά και χωρίς αναφορές στα περιβαλλοντικά ζητήματα που εγείρει η συγκεκριμένη επένδυση, παρά μόνον για τα πολεοδομικά».

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Παπαδάκη: