Να ενταθεί η επαγρύπνηση από τους 66 Δήμους της Αττικής για την προάσπιση της υγείας πολιτών και τουριστών

Έρχεται τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος τους
1 Ιουλίου 2020
Αλαλούμ με την τηλεργασία -Την εκθείαζαν και τώρα την καταργούν
2 Ιουλίου 2020
Show all

Να ενταθεί η επαγρύπνηση από τους 66 Δήμους της Αττικής για την προάσπιση της υγείας πολιτών και τουριστών

Τη συνεργασία των δημάρχων της Αττικής στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων, «για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και των εισερχομένων τουριστών», ζήτησε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο για «το Μέλλον της Ιατρικής Περίθαλψης» και τον «κεντρικό ρόλο των Περιφερειών και των πόλεων στην μεταβατική περίοδο μετά τον COVID».

Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους 66 δημάρχους να εποπτεύουν για την αποφυγή συνωστισμού στους δημόσιους χώρους των Δήμων τους, όπως είναι οι παραλίες, οι αγορές, τα κέντρα εστίασης, τα θέατρα, και οι πλατείες, διατηρώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφέρεια.

Υπογράμμισε, ότι απαιτείται αποφασιστικότητα σε τοπικό επίπεδο για τον περιορισμό της επιδημίας και την διατήρηση των καλών αποτελεσμάτων της χώρας μας, σημειώνοντας «Από 1ης Ιουλίου, γράφουμε ένα άλλο κομμάτι στην ιστορία της πανδημίας στην Ελλάδα, με το άνοιγμα του Τουρισμού». Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, των χωρών που εμφάνισαν την χαμηλότερη θνητότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο, επισήμανε ότι ήταν οι χώρες της Ανατολής, που επέδειξαν πειθαρχία στο μέτρα από την πρώτη στιγμή και διαρκώς, με την χρήση μάσκας.

Ο Περιφερειάρχης ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την περίοδο 2020-2025, αναφέρθηκε στους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δημιουργία μόνιμου ευρωπαϊκού στρατηγικού αποθέματος φαρμάκων, εμβολίων, αντιβιοτικών, χημικών αντιδότων και άλλων κρίσιμων ιατρικών προμηθειών. Επίσης, επεσήμανε ότι η έλλειψη υγειονομικού υλικού προστασίας στην αρχή της πανδημίας, καθυστέρησε χώρες της Δυτικής Ευρώπης στη διαδικασία αυστηρής λήψης μέτρων, γεγονός που κόστισε ζωές.

Τέλος, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συνεχίζουν τη διανομή προστατευτικού Υγειονομικού υλικού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε λιμάνια, σε ξενοδοχεία κ.α. και ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι κινητές δειγματοληπτικές μονάδες της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, θα διενεργούν διαγνωστικούς ελέγχους στο προσωπικό ξενοδοχειακών μονάδων της Αττικής.