Ντροπή: Η κυβέρνηση τιμωρεί τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Ειρωνεία: Πρόβλημα στην πρόσβαση στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης
31 Οκτωβρίου 2019
Α. Ακρίβος: Απαραίτητοι οι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία
1 Νοεμβρίου 2019
Show all

Ντροπή: Η κυβέρνηση τιμωρεί τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Καίρια παρέμβαση από το Πράσινο Κίνημα για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Με εντελώς απαράδεκτο τρόπο η διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών αποκλείει, ουσιαστικά, στα άτομα με αναπηρία και στους συνοδούς τους την πρόσβαση στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα, με μία εντελώς παράλογη απόφαση σταμάτησε να περνά κοντά από το νοσοκομείο το λεωφορείο 711 και πλέον υπάρχει μόνο η γραμμή Β12 που εξυπηρετεί. Το πρόβλημα όμως είναι πως η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί πάρα πολλούς επιβάτες και δεν είναι τόσο συχνή με αποτέλεσμα στα λεωφορεία να στοιβάζονται οι επιβάτες και να μην υπάρχει η δυνατότητα να εισέλθουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ειδικά αμαξίδια.
Το Πράσινο Κίνημα καλεί τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Καραμανλή να αλλάξει την απόφασή του και να επαναφέρει το 711 και παράλληλα να ενισχύσει τα δρομολόγια των δύο λεωφορειακών γραμμών γιατί αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πολιτών.
Εάν δεν αλλάξει άμεσα την απόφασή του ο Υπουργός θα αποδεικνύει ότι η ευαισθησία που επέδειξαν με τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν προσχηματική και για καθαρά προεκλογικούς λόγους.

Σ.Σ. Επισυνάπτουμε και την επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου προς τον ΟΑΣΑ.