Ν. Καραμπάσης: “Δημιουργούμε ένα μεγαλύτερο ρεύμα που θα το αγκαλιάσουν οι πολίτες”

Ο Δήμος Ζωγράφου εξασφάλισε 21 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις έργων
31 Δεκεμβρίου 2021
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Καλή Χρονιά, με Υγεία, Αλληλεγγύη και Ίσες Ευκαιρίες για όλους
31 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Ν. Καραμπάσης: “Δημιουργούμε ένα μεγαλύτερο ρεύμα που θα το αγκαλιάσουν οι πολίτες”

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Ν. Καραμπάσης: “Δημιουργούμε ένα μεγαλύτερο ρεύμα που θα το αγκαλιάσουν οι πολίτες”

Σε έναν συνοπτικό απολογισμό στα σοβαρότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη χώρα μας προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος Νίκος Καραμπάσης στην ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τον έμπειρο δημοσιογράφο Κώστα Παπαθεοδώρου.
Αρχικά, ο κ. Καραμπάσης αναφέρθηκε στην πανδημία τονίζοντας τις συνέπειες που ήδη έχει, και θα έχει, στο άμεσο μέλλον, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος αναφέρθηκε στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Πράσινο Κίνημα μαζί με την Πράσινη Αριστερά και την Σοσιαλιστική Προοπτική και στην οποία καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για την διαχείριση της πανδημίας.
Στη συνέχεια, της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης, ο Νίκος Καραμπάσης έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα του Πράσινου Κινήματος που περιλαμβάνει την δημιουργία ελληνικής τράπεζας σπόρων για να απαλλαγούμε από τους γεννητικά τροποποιημένος οργανισμούς, ενώ αναφέρθηκε γενικότερα στην ανάγκη που υπάρχει για να αλλάξουμε το διατροφικό μας μοντέλο και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, το οποίο είναι παρωχημένο και δεν προσφέρει τίποτα, όπως χαρακτηριστικά διαπίστωσε.
Με αφορμή το παραπάνω ο κ. Καραμπάσης επισήμανε πως πλέον ο πράσινος χώρος που εκφράζει το Πράσινο Κίνημα δεν είναι μόνο αυτό που είχαμε συνηθίσει, να ασχολείται μόνο με τα “της προστασίας του περιβάλλοντος” δηλαδή αλλά πλέον έχει αμιγώς πολιτικοκοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα βάζει πάνω από όλα και πρώτα τον άνθρωπο, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και πως θα προσαρμοστεί με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο περιβάλλον, επισήμανε ο Νίκος Καραμπάσης.
Ακόμη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν λόγω αυτής της ραγδαίας εξέλιξης.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα πολιτικό σχέδιο που να περιγράφει το “τι θέλουμε να κάνουμε”, αναφερόμενος στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει ορισμένα κόμματα μαζί με το Πράσινο Κίνημα και δήλωσε σίγουρος πως αυτές οι διάσπαρτες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που είναι μικρές τώρα θα δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο ρεύμα που όταν το αντιληφθούν οι πολίτες θα το αγκαλιάσουν.
Τέλος, μίλησε και για τα πιο …πεζά ζητήματα της καθημερινότητας, της οικονομίας και της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τα οποία μπορείτε να τα ακούσετε ΕΔΩ: