Ο δήμος Βύρωνα θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή εναντίον του προσώπου που θανάτωνε γάτες με το σκύλο του

Πάτρα: Ευφυή συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας θα αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο τις κυκλοφοριακές συνθήκες
25 Μαΐου 2023
Ο πρώην δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γ. Πατούλη
25 Μαΐου 2023
Show all

Ο δήμος Βύρωνα θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή εναντίον του προσώπου που θανάτωνε γάτες με το σκύλο του

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, ο δήμος θα παρασταθεί στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή για την υπόθεση της θανάτωσης γατών στο Πάρκο Ανάληψης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελίες πολιτών που βρισκόντουσαν μαζί με τα παιδιά τους στο Πάρκο αλλά και από άλλες ανάλογες καταγγελίες. Ο δήμος Βύρωνα, που συνεργάστηκε στενά με το Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης και να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, θα κινηθεί και νομικά προκειμένου να επιδιώξει την τιμωρία του.

Όπως τόνισε ο Γρηγόρης Κατωπόδης, “ο δήμος Βύρωνα έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας και είναι ένας από τους δήμους που παρουσιάζουν πολύ σημαντικό έργο στην προστασία των αδέσποτων ζώων. Γι΄ αυτό οφείλει να δώσει το μήνυμα, ότι οι κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στα ζώα και πολύ περισσότερο η θανάτωση ζώων από πρόθεση, είναι μη ανεκτές στο Βύρωνα και απολύτως καταδικαστέες”.

Με την κίνηση αυτή ο δήμος Βύρωνα επιδιώκει να αποτρέψει από αντίστοιχες συμπεριφορές στο μέλλον, να ενθαρρύνει όσους πολίτες είναι μάρτυρες κακοποίησης ζώων να το καταγγέλλουν και να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες ενέργειες και από άλλους δήμους της χώρας.

Για τις δράσεις του δήμου Βύρωνα για τα αδέσποτα και τα κατοικίδια μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοστελίδα: https://www.dimosbyrona.gr/astiki-panida