Ο Δήμος Νισύρου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Innowise Scale/Water Scarcity in South Europe

Μήνυση κατέθεσε ο Δήμος Ζωγράφου για την εμπρηστική ενέργεια στο αμαξοστάσιό του
24 Νοεμβρίου 2022
Η Κατερίνη, υποψήφια Πόλη Φιλική προς τα Παιδιά
24 Νοεμβρίου 2022
Show all

Ο Δήμος Νισύρου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Innowise Scale/Water Scarcity in South Europe

Ο Δήμος Νισύρου στο πρόγραμμα Innowise Scale/Water Scarcity in South Europe, υπό την αιγίδα του European Institute of Innovation and Technology, του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», του πανεπιστημίου TuDelft της Ολλανδίας, και της εταιρείας BioAzul.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμα προϊόντα ή/και υπηρεσίες που επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση των υδάτων, τη βελτιστοποίηση της προσφοράς και της ζήτησης νερού και την προώθηση της ετοιμότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας στην κλιματική αλλαγή.

Το European Institute of Innovation and Technology επέλεξε για το έτος 2022 σαράντα (40) MME και νεοφυείς επιχειρήσεις από διαφορετικές χώρες για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Innowise Scale/Water Scarcity.

Έπειτα από αρκετούς μήνες εκπαίδευσης, δικτύωσης, προετοιμασίας μέσα από τους θεσμούς της κοινότητας του European Institute of Innovation and Technology για το πρόγραμμα Water Scarcity, τριάντα πέντε (35) από τους συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στα τελικά προγράμματα επιλογής (pitching competitions) για πέντε (5) τελικούς χρήστες στους τομείς τροφίμων και ποτών, τεχνολογίας, κατασκευών και των υπηρεσιών και φορέων ύδρευσης.

Οι νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος με τον Δήμου Νισύρου είναι:

AGUALYTICS (Ισπανία) https://agualytics.com/

FUELICS (Ελλάδα) http://www.fuelics.com

WATCER (Ισπανία) https://www.watcherplatform.com

AGUA DEL SOL (Γαλλία) http://www.agua-de-sol.com

PELAGOO ( Ελλάδα) http://pelagoo.org

SOLARDEW LIMITED (Ολλανδία ) http://www.solardew.com

AQUAPONICS IBERIA (Ιταλία) https://www.aquaponicsiberia.com/

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος συμμετείχε στις συναντήσεις ενημέρωσης με τις επιλεγείσες επιχειρήσεις και επιπρόσθετα μέσα από τις 1:1 συναντήσεις που είχε με αυτές ενημερώθηκε για τις προτεινόμενες λύσεις και αξιολόγησε πιθανές εφαρμογές στον Δήμο Νισύρου και παράλληλε ενημέρωσε την κοινότητα για τις ιδιαίτερες συνθήκες που διέπουν τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα τη Νίσυρο.

Μετά από σχεδόν τρείς μήνες διάδρασης, στις 29/11/2022 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την επιλογή των τριών βραβείων:

1o Βραβείο 10.000€

2o Βραβείο 12.000€

Ειδικό βραβείο 30.000€ για την πιλοτική εφαρμογή μίας πρότασης στο Δήμο Νισύρου

Εγγραφή: https://www.eventbrite.ca/e/innowise-scale-pitching-event-eit-food-tickets-448277539187