Πράσινο Κίνημα: Η νεολαία λέει όχι στις καταστροφικές πολιτικές

Δεν κάνει διακρίσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής – Επιστολή προς τον Τσίπρα
22 Νοεμβρίου 2019
Ρία Ακρίβου: “Αδήριτη ανάγκη η θεσμοθέτηση ειδικής μέριμνας για τα θύματα”
25 Νοεμβρίου 2019
Show all

Πράσινο Κίνημα: Η νεολαία λέει όχι στις καταστροφικές πολιτικές

Μαζική μαθητική κινητοποίηση στο Βόλο κατά της καύσης των απορριμμάτων

Με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης παρακολούθησε το Πράσινο Κίνημα την μαζική μαθητική πορεία στο κέντρο του Βόλου, με αίτημα την παύση της καύσης σκουπιδιών.
Οι εκατοντάδες μαθητές φορώντας μάσκες, κρατώντας πλακάτ και πανό φώναζαν συνθήματα διεκδικώντας ένα καθαρό περιβάλλον. Κοντά τους βρέθηκαν και εκπαιδευτικοί, γονείς, μέλη φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλη της Επιτροπής Πολιτών, ενώ και ο κόσμος που παρατηρούσε την πορεία επευφημούσε τους μαθητές για τη διεκδικητικότητά τους.
Η Ομάδα Νέων της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς οι μαθητές για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς αφορά άμεσα τη ζωή μας.
Θέλουμε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε εδώ, στον τόπο μας με καθαρό περιβάλλον. Δεν θέλουμε να αναπνέουμε και να τρώμε διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα και ότι άλλο επικίνδυνο εκλύεται από την καύση των σκουπιδιών.
Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε ότι η καύση σκουπιδιών υποθηκεύει το μέλλον μας, γιατί οι διοξίνες και τα φουράνια συσσωρεύονται στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οι επιπτώσεις τους θα φανούν σε μερικά χρόνια.
Είναι βέβαιο πως το κυκλοφοριακό, οι θερμάνσεις, βιομηχανίες κλπ είναι μερικές από τις αιτίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη. Όμως η καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge κάθε χρόνο κάνει τραγική την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
Δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα! Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και το μέλλον μας!
Απαιτούμε:
• Να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ!
• Να εφαρμοστεί δημόσιο σύστημα πρόληψης, επανάχρησης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης των απορριμμάτων!
• Καθαρό αέρα και καθαρό περιβάλλον για όλους!»

Κ. Καλογράνης: “Ελπίζουμε το μήνυμά τους να το λάβουν και οι κυβερνώντες”
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, δήλωσε με αφορμή την παραπάνω κινητοποίηση: “Η νέα γενιά εμπράκτως λέει όχι στην καύση, στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και σε όλα όσα υποθηκεύουν το μέλλον τους.
Ελπίζουμε το μήνυμά τους να το λάβουν και οι κυβερνώντες, οι οποίοι τόσα χρόνια χαράζουν και υλοποιούν καταστροφικές πολιτικές για το μέλλον των επόμενων γενεών. Το Πράσινο Κίνημα στέκεται αλληλέγγυο στις προσπάθειες της νεολαίας.”

Α. Ακρίβος: Θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των παιδιών
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι μαθητές της περιφέρειας του είναι τόσο δυναμικοί και δήλωσε σχετικά: “Το πάθος και η αυθόρμητη αντίδραση των μαθητών δεν μπορεί παρά να αποτελέσει οδηγό για κάθε πολιτική απόφαση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που έχει καυτηριάσει στο παρελθόν με ανακοινώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις το Πράσινο Κίνημα. Ως Περιφερειακή Παράταξη είμαστε δίπλα στα παιδιά και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους”.