Πράσινο Κίνημα: Η υποψήφια Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Μαρία Ζέρβα γράφει για τη Θεσσαλονίκη που όλοι θα θέλαμε

Το Πράσινο Κίνημα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μετεγκατάστασης του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι
11 Φεβρουαρίου 2023
Αυξάνεται στα 200 ευρώ το ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
13 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Πράσινο Κίνημα: Η υποψήφια Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Μαρία Ζέρβα γράφει για τη Θεσσαλονίκη που όλοι θα θέλαμε

Πράσινο Κίνημα: Η υποψήφια Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Μαρία Ζέρβα γράφει για τη Θεσσαλονίκη που όλοι θα θέλαμε

Η Θεσσαλονίκη το 2023 έχει την ευκαιρία της για μία νέα αρχή που θα της δώσει επιτέλους την λάμψη που της αξίζει κα να ανατρέψει την σημερινή εικόνα της εγκατάλειψης, αφήνοντας πίσω τις πεπατημένες για να προχωρήσει επιτέλους μπροστά με όραμα και νέα αντίληψη της πράσινης διαχείρισης, κατατάσσοντάς την στις πράσινες και κλιματικές πόλεις του κόσμου. Έχει όλες τις δυνατότητες να το καταφέρει.
Ήρθε ο καιρός να το σκεφτούμε σοβαρά!
«Μας αρέσει αυτό που βλέπουμε;» ενώ υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής. Η πόλη μας χρειάζεται νέους με νέες αντιλήψεις, εξωστρέφεια και διεκδικητικότητα. Χρειαζόμαστε να δούμε την πόλη μας όχι σαν μια μεγάλη αστική πόλη της επαρχίας αλλά με νέα αντίληψη στα μεγάλα προβλήματα του πρασίνου που όλο και λιγοστεύει όταν εδώ και χρόνια στην Γερμανία, έχουν καταγραφεί με σειριακό αριθμό όλα τα δέντρα ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται από γεωπόνους, την στιγμή που στην Ελλάδα τα δέντρα μας είναι αφημένα στην τύχη τους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό συνανθρώπων μας. Χρειαζόμαστε λοιπόν ενεργούς πολίτες γιατί το μέλλον των παιδιών μας είναι στα χέρια μας, γιατί η κλιματική αλλαγή θα έχει επιπτώσεις και στις “τσέπες” των επόμενων γενιών!

ΤΑ 5 ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
Τα προβλήματα της πόλης μας είναι υπαρκτά και αναζητούν λύσεις οι οποίες θα δώσουν στους κατοίκους μας μια μεγάλη ανάσα, αλλά και ποιότητα ζωής. Το πράσινο κίνημα είναι εδώ και μαζί με εσάς στοχεύουμε στα σημαντικότερα προβλήματα και τις προεκτάσεις τους.

1 ΜΕΤΡΟ

Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη τίποτα…
Ακούμε όταν ρωτάμε το πότε θα λειτουργήσει το μετρό και ακούμε δικαιολογίες και εκλογικεύσεις γεμίζοντάς μας φρούδες προσδοκίες. ΦΤΑΝΕΙ! Ήρθε η ώρα για αλήθειες και πράξεις και τις θέλουμε εδώ και τώρα.

2 ΟΑΣΘ

Μια σύγχρονη μεγαλούπολη που στερείται εάν μεταφορικό μέσο σταθερής τροχιάς και ένα σοβαρό και λειτουργικό μέσο. Ένα διαρκής καθημερινός αγώνας να περιμένεις 15-20 λεπτά έως ότου έρθει το λεωφορείο. Λεωφορεία γεμάτα κόσμο που προσδοκείς να βρεις μία θέση για να καθίσεις, αν είσαι τυχερός και αν βρεις που είναι σπάνιο φαινόμενο νιώθεις ευγνώμων που έστω είσαι όρθιος/όρθια, γεμάτο κόσμο να σε σπρώχνουν.
Οι λύσεις μας: Μεγαλύτερος στόλος λεωφορείων, ποιοτικές συγκοινωνίες, περισσότεροι σταθμοί σε όλες τις περιοχές, ευχάριστο περιβάλλον, μειωμένες τιμές εισιτηρίων, περισσότερη ακρίβεια στην ώρα του δρομολογίου με αποτέλεσμα περισσότερα χαμόγελα.

3 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στην ανακύκλωση σαν χώρα και σαν πόλη είμαστε ακόμη αρκετά πίσω. Οι προσπάθειες πολλές και διαρκείς αλλά τα αποτελέσματα απλώς ανεκτά κι εμείς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Γιατί; Γιατί αποδεχτήκαμε ότι δεν υπάρχουν λύσεις και σταματήσαμε εκεί και όμως υπάρχουν λύσεις έξυπνες και εύκολες για να διορθώσουν και να βάλουν τέλος σε όλο αυτό. Φτιάχνοντας την εικόνα της πόλης μας και την ευκολία την δική μας διώχνοντας την μόλυνση που δημιουργεί όλο αυτό!

4 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Ένα ή περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στην ημέρα στο περιφερειακό δρόμο, τότε αυτόματα όλοι σταματούν και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στον περιφερειακό, όμως και στο κέντρο της πόλης, όπως και συνέπειες στους πολίτες μας. Ένα πολυπόθητο θέμα που υπάρχει πολλά χρόνια και δεν έχει επιλυθεί ακόμη. Είμαστε εδώ με λύσεις που θα δοθούν και θα βάλουν τέλος σε όλο αυτό, τίποτα δεν θα θυμίζει το τώρα….
Δεσμευόμαστε στην διάθεση και την προθυμία μας για αλλαγή.

5 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟ

Πόλη πυκνοδομημένη με ελάχιστους και ανεπαρκείς ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου.
Νέα παραλία η έρημος τσιμέντου που πνίγει την Θεσσαλονίκη.
Πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά με τον δήμο να αρπάζει τη ευκαιρία και να βρίσκει με την συνδρομή της περιφέρειας την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Πολλά πάρκα – χώροι ανεκμετάλλευτοι, έλλειψη πρασίνου, κονδύλια αμέτρητα, ουτοπικές υποσχέσεις, ελάχιστες αλλαγές, μεγάλα λόγια, τίποτα δεν έχει αλλαγή. Δεν θέλουμε άλλο να ζούμε στα ψίχουλα, θέλουμε όσα μας αναλογούν, θέλουμε τα παιδιά μας, όμως κι εμείς οι ίδιοι ως ενήλικες, ελεύθερους χώρους γεμάτους πράσινο, με ανάπτυξη, σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον!

Πολίτες της Θεσσαλονίκης, σαν βέρα Θεσσαλονικά που είμαι κι εγώ έκανα την γνωστή ερώτηση στον εαυτό μου, που οι περισσότεροι από εσάς πιστεύω ότι κάνατε κάποια στιγμή: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΩ δεν μπόρεσα να πω με την καρδιά μου το ΝΑΙ κι επειδή με στεναχωρεί να βλέπω πως η πόλη μας δεν έχει πάρει ακόμη την θέση που της αρμόζει στην σύγχρονη Ελλάδα που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, αποφάσισα να ενεργοποιηθώ ως πολίτης μέσω του «Πράσινου Κινήματος», με τις ιδέες και τις θέσεις του οποίου ταυτίζομαι και με εκφράζει απόλυτα, προκειμένου με σκληρή δουλειά, με επιμονή και με τη βοήθεια όλων σας να κάνουμε επιτέλους την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου μια πόλη πρότυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, όπου ο καθένας από εμάς θα μπορεί να απολαμβάνει επιτέλους την καθημερινότητα που του αρμόζει, μια καθημερινότητα με καινοτομίες φιλικές προς τον πολίτη κι ένα ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας…

Με εκτίμηση και σεβασμό
Υποψήφια Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης
Ζέρβα Μαρία