Πράσινο Κίνημα: Και η Βουλγαρία ψήφισε “πράσινα” – Δυναμώνουμε σε όλη την Ευρώπη

Το Πράσινο Κίνημα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Υγεία σε Ελλάδα και Ε.Ε.
7 Απριλίου 2021
Κ. Πελετίδης: Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει την απόφασή της και αύριο να ανοίξουν τα καταστήματα
8 Απριλίου 2021
Show all

Πράσινο Κίνημα: Και η Βουλγαρία ψήφισε “πράσινα” – Δυναμώνουμε σε όλη την Ευρώπη

Το Πράσινο Κίνημα συγχαίρει δημόσια το κόμμα “Зелено dviženie”, δηλαδή, το Πράσινο Κίνημα της Βουλγαρίας, το οποίο κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία εκλογική νίκη.
Συγκεκριμένα, μετά τις εκλογές, το Πράσινο Κίνημα της Βουλγαρίας εισήχθη στο βουλγαρικό κοινοβούλιο μαζί με τους εταίρους τους από τη Δημοκρατική Βουλγαρία, καθώς ξεπέρασαν το 4% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.
Το Πράσινο Κίνημα στην Ελλάδα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνεργασία μαζί με το αδελφό Πράσινο κόμμα της γειτονικής χώρας.
Πρόκειται για μια ιστορική Πράσινη επιτυχία που έρχεται να επιβεβαιώσει την ραγδαία άνοδο των Πράσινων κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα στα πολιτικά δεδομένα της χώρας μας.
Το Πράσινο Κίνημα αγωνίζεται ώστε η άνοδος των Πράσινων κομμάτων που παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να καταγραφεί εκλογικά και στη χώρα μας. Άλλωστε είναι κοινή διαπίστωση πως οι πολίτες αναζητούν πλέον την διαφορετική πράσινη πρόταση. Μία πρόταση που έχει ως σημείο αναφοράς την ευημερία των πολιτών, και την προστασία της φύσης. Μία πρόταση που στην Ελλάδα υπερασπίζεται ουσιαστικά το Πράσινο Κίνημα.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: «Το Πράσινο Κίνημα συγχαίρει το αδελφό κόμμα της Βουλγαρίας για την εκλογική του επιτυχία. Είναι ό,τι καλύτερο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και παράλληλα για μια πιο πράσινη Βουλγαρία μέσω μιας δίκαιης Πράσινης μετάβασης!
Είναι επίσης μία επιτυχία που έρχεται να προστεθεί στο ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα που στέλνουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ενίσχυση των πράσινων φωνών. Ένα μήνυμα που σύντομα θα ακουστεί δυνατά και στην Ελλάδα.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη