ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Εποικοδομητική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού στο Δήμο Πεντέλης με τον ΣΠΑΠ
13 Μαΐου 2022
Πανελλήνια Έρευνα της Opinion Poll: 6 στους 10 πολίτες μη ικανοποιημένοι από τους δημάρχους
16 Μαΐου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Εποικοδομητική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Εποικοδομητική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης

Θεσμική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων είχε το Πράσινο Κίνημα, στο πλαίσιο της περιοδείας του κόμματος στην Ξάνθη.
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου κινήματος Κώστας Καλογράνης, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Λάμπρος Σπάθης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Καραμπάσης και ο Πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τα σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις ιδιαιτερότητες της περιοχής και στο σπουδαίο ρόλο που παίζει η Μητρόπολη για την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και τη διατήρηση του καλού κλίματος.
Η συνάντηση συνέπεσε με την πολύ σημαντική εξαγγελία του Ευρωπαίου Επιτρόπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, για το μεγάλο έργο της αναβίωσης της Εγνατίας οδού και των βημάτων του Αποστόλου Παύλου, κατά το δεύτερο αποστολικό του οδοιπορικό. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ένα εμβληματικό έργο, που συνδυάζει τον θρησκευτικό και τον συμβατικό τουρισμό και θα διαπερνά όλη τη βόρεια περιοχή τη χώρας. Είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο μπορεί να βάλει τη Μακεδονία και τη Θράκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ως διακριτό προορισμό.
Επίσης, το Πράσινο Κίνημα ακούγοντας προσεκτικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες που κάνει για τον επαναπατρισμό των σπουδαίων θρησκευτικών χειρογράφων και κειμηλίων που βρίσκονται σε άλλες χώρες.
Φυσικά από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αναφορά στο πραγματικά σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη σε επίπεδο στήριξης των αδύναμων πολιτών και έχει αναγνωριστεί από τους κατοίκους της περιοχής.

Υπάρχει και Άλλος Δρόμος…
Go Green με το Πράσινο Κίνημα