ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να κλείσει τώρα το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στη ΔΕΘ: Πλούσιο το πρόγραμμα των θεσμικών συναντήσεων
12 Σεπτεμβρίου 2022
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στη ΔΕΘ: Ελλάδα 2023 Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης
13 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να κλείσει τώρα το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να κλείσει τώρα το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης ζήτησε, πριν από λίγο, από το βήμα της ΔΕΘ να κλείσει τώρα το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και να ενσωματωθεί με αυτό της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος στο πλαίσιο της καθιερωμένης Συνέντευξη Τύπου του κόμματος στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στο ευαίσθητο θέμα του Προξενείου της Κομοτηνής ζητώντας από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την πρότασή του.
Ο κ. Καλογράνης είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: “Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην μαύρη επέτειο των 100 ετών από την γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας. Είναι εξάλλου και ένα σημείο αναφοράς για την φετινή ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκε και ένα συγκινητικό ιστορικό αφιέρωμα.
Εμείς στο Πράσινο Κίνημα, δεν ξεχνάμε.
Και στις μέρες μας, όπου όλος ο κόσμος αλλάζει και ειδικότερα στην Ευρώπη της Δύσης, δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον οποιοδήποτε «γείτονα» να απειλεί με νέα διάπραξη γενοκτονίας κατά του ελληνισμού.
Για αυτό καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του Πράσινου Κινήματος και να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή. Καλούμε επίσης και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να υποστηρίξει την πρότασή μας, αλλά και τον κ. Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ. Ειδικά ο τελευταίος μετά την απαράδεκτη στάση του βουλευτή του κ. Μπαράν, έχει διπλό ηθικό χρέος να στηρίξει την πρότασή μας.
Να αφήσουμε τους Έλληνες της Θράκης, είτε είναι Χριστιανοί, είτε είναι Μουσουλμάνοι να ζήσουν ήρεμα και αγαπημένοι, χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις”.

Κ. Καλογράνης: “Εφικτή η απομάκρυνσή του”
Στην σχετική ερώτηση που τέθηκε στον Συμπρόεδρο του κόμματος, για το κατά πόσο είναι εφικτή αυτή η πρόταση για το κλείσιμο του προξενείου της Κομοτηνής και της συγχώνευσής του με αυτό της Θεσσαλονίκης και για το αν είναι ταιριάζει με τις “πράσινες” πολιτικές ή μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία, ο κ. Καλογράνης απάντησε: “Η πρότασή μας είναι εφικτή. Αν ήμασταν στη Βουλή και κάποιο από τα κόμματα θελήσει να συνεργαστεί μαζί μας, αυτή η πρόταση υπάρχει στα 100 σημεία της Προγραμματικής Σύγκλισης που θα υπογράψουμε. Θα έμπαινε δηλαδή πάνω στο τραπέζι και από τη στιγμή που θα έμπαινε θα μπορούσε και να πραγματοποιηθεί. Άλλοι δεν το βάζουν καν στο τραπέζι των συζητήσεων. Είναι η επιλογή τους αυτή.
Επίσης, βεβαίως είναι μία ”πράσινη” πολιτική γιατί εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης. Είμαστε υπέρ, οι άνθρωποι να ζουν ήρεμα με αγάπη και αδελφοσύνη για να προοδεύουν και να ευημερούν και όχι να υπάρχουν εξωθεσμικοί παράγοντες από το Τουρκικό Προξενείο, οι οποίοι θα τους ανακατεύουν και θα τους βάζουν μεταξύ τους να αντιπαλεύονται. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί να υπάρχει Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή. Δεν υπάρχει καμία λογική. Εμείς θέλουμε η περιοχή αυτή να αναπτυχθεί, να ευημερήσει. Να υπάρχει βιώσιμη ευημερία. Θέλουμε να γίνουν παρεμβάσεις υπέρ της περιοχής, χωρίς να υπάρχουν οι ακραίου τύπου εξωθεσμικές παρεμβάσεις από αλλού και αυτό είναι στην πράσινη και ανθρωπιστική οπτική ξεκάθαρα”.

Δείτε το βίντεο:

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα