ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να ξεριζώσουμε τον πόνο και τον φόβο από τις ψυχές των παιδιών

Συνέδριο στις Πρέσπες για τη λειτουργική αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου της περιοχής
18 Νοεμβρίου 2022
Ξεκίνησε σήμερα στον Βόλο, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ – Δείτε LIVE τις εργασίες
21 Νοεμβρίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να ξεριζώσουμε τον πόνο και τον φόβο από τις ψυχές των παιδιών

19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να ξεριζώσουμε τον πόνο και τον φόβο από τις ψυχές των παιδιών

Το Πράσινο Κίνημα δίνει μεγάλη σημασία στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, η οποία συμπίπτει με φόντο μεγάλο αριθμό περιστατικών παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα και επιμένει στη θέση του για την αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση των παιδιών
Η παιδική κακοποίηση αποτελεί συχνό και σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο του αιώνα μας και έναν από τους βασικότερους παράγοντες παιδικής θνησιμότητας. Αυτό υπενθυμίζεται σε όλους κάθε 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών.
Τα παιδιά συνήθως κακοποιούνται μέσα στην ίδια τους την οικογένεια ή από άτομα που γνωρίζουν στο ευρύτερο περιβάλλον τους και σπανιότερα από αγνώστους.
Ενώ, η οικογένεια πρέπει να είναι το φυσικό περιβάλλον για την προστασία των παιδιών, ωστόσο τα παιδιά δοκιμάζουν τη βία υπό μορφή πειθαρχίας. Δυστυχώς, η σωματική τιμωρία αποτελεί συνηθισμένη και αποδεκτή τακτική για πειθαρχία των παιδιών σε αρκετές χώρες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή και στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: «Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα εθνικό και ενιαίο σύστημα καταγραφής περιστατικών βίας, ούτε γίνονται συστηματικά επιστημονικές έρευνες γενικεύσιμες στον πληθυσμό.
Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών δεν καταγγέλλεται.
Υπολογίζεται παρόλα αυτά, ότι περίπου 500 εκατομμύρια μέχρι και 1,5 δισεκατομμύριο παιδιά πέφτουν θύματα βίας κάθε χρόνο.
Επίσης εκτιμάται ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 275 εκατομμύρια παιδιά σ” όλο τον κόσμο, βιώνουν τη βία μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Ενώ, η οικογένεια πρέπει να είναι το φυσικό περιβάλλον για την προστασία των παιδιών, ωστόσο τα παιδιά δοκιμάζουν τη βία υπό μορφή πειθαρχίας.
Το Πράσινο Κίνημα επιμένει στη θέση του για την αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση των παιδιών.
Παράλληλα το Πράσινο Κίνημα αναλαμβάνει σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαραίτητες άμυνες έναντι του σχολικού και κάθε άλλης μορφής εκφοβισμού, των «παγίδων» του κυβερνοχώρου αλλά και της σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, ενώ στηρίζουμε το δικαίωμα κάθε παιδιού στην ασφάλεια του σπιτιού και της οικογενειακής θαλπωρής. Το μέλλον του κόσμου μας είναι τα παιδιά και οφείλουμε να ξεριζώσουμε τον πόνο και τον φόβο από τις ψυχές τους».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη