Προτεραιότητα μας η Μικρομεσαία επιχείρηση

Πράσινο Κίνημα για Γερμανικές εκλογές: Συνεχίζουν να δυναμώνουν οι πράσινες φωνές
27 Σεπτεμβρίου 2021
Δ. Παπαστεργίου: Eπιταχύνονται οι διαδικασίες έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, για τους Δήμους
28 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Προτεραιότητα μας η Μικρομεσαία επιχείρηση

Γράφει ο Λάμπρος Σπάθης*
Προτεραιότητα μας η Μικρομεσαία επιχείρηση

Η μικρή και η μεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα αποτελεί την κινητήρια οικονομική δύναμη αυτής της χώρας και παράλληλα αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής συνοχής του τόπου μας.
Ξεκινώντας από την δεύτερη παράμετρο της κοινωνικής συνοχής, θα ήθελα να σας αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα εύκολο ως προς την κατανόηση του. Μία καφετέρια στην γειτονιά είναι αυτή που δίνει την πρώτη δουλειά σε ένα έφηβο προσφέροντας μια πρώτη γεύση σε αυτόν οικονομικής ανεξαρτησίας. Ο έφηβος μέσα από αυτή την διαδικασία αποκομίζει ένα αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης για τον ίδιο και επιπλέον διαμορφώνονται μέσα του συναισθήματα ότι ανήκει κάπου, αποκτώντας ένα σκοπό μέσα στην κοινωνία.
Αυτή η μικρή επιχείρηση δίνει ψυχή και ανάσες στην μικρή τοπική κοινωνία.
Η Μικρομεσαία επιχείρηση στεγάζει το όραμα πολλών ανθρώπων όπου αντιλαμβάνονται την επιχείρηση τους σαν ένα κομμάτι του εαυτό τους και διέπονται από ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το μέλλον.
Οι μικρομεσαία επιχείρηση είναι ένας υγιείς και ζωντανός οργανισμός που βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση δημιουργώντας εκτός από το κέρδος που είναι η αποστολή της και κοινωνική συνοχή.
Άλλωστε για να προχωρήσουμε και στα οικονομικά δεδομένα, αυτές αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Χώρα μας, αυτές απασχολούν το 87% των εργαζομένων στην Ελλάδα και δημιουργούν το 75% της εγχώριας προστιθέμενης αξίας ενώ παράλληλα κρατούν τις θέσεις εργασίας σταθερές σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες που μειώνουν τις θέσεις εργασίας συνεχώς αφήνοντας αρνητικό αποτύπωμα στην κοινωνία.
Πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητα την στήριξη της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας γιατί πράγματι είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και αποτελούν τον βασικό παραγωγικό ιστό στις πόλεις τις κωμοπόλεις και τα χωριά μας. Η ευημερία των πολιτών αυτής τη Χώρας εξαρτάται από αυτές και όχι από τις μεγάλες εταιρίες που στο όνομα της κερδοφορίας δεν θα διστάσουν πουθενά.

*ο Λάμπρος Σπάθης είναι Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος