Πρόσκληση ΥΠΕΝ στους δήμους για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες του δήμου Αλίμου
10 Σεπτεμβρίου 2020
Πράσινο Κίνημα: Η μόνη λύση για το προσφυγικό η εφαρμογή της φέρουσας ικανότητας
10 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Πρόσκληση ΥΠΕΝ στους δήμους για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Πρόσκληση σε όλους τους δήμους της χώρας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου 2020, απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Εφέτος, το θέμα είναι η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η ηλεκτροκίνηση, το ποδήλατο και η πεζοπορία.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Το σύνθημα για το φετινό θέμα της πράσινης μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους είναι το: «Μετακινήσου υπεύθυνα!» στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι κάθε μετακίνηση μπορεί να αποτελέσει μια πράξη ευθύνης, αφού κάθε μία από αυτή «αφήνει» το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα.

Γίνεται γνωστό ότι η πλατφόρμα εγγραφής θα είναι ανοιχτή μέχρι και την 1η μέρα της εκστρατείας, δηλαδή την 16η Σεπτεμβρίου 2020. Οι Δήμοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://mobilityweek.eu/home/ καθώς και στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του Υπουργείου, στο www.ypeka.gr , στην ανάρτηση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020. Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 86 ελληνικές πόλεις και τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν η Καρδίτσα και το Ρέθυμνο.