Σκληρή απάντηση του Αριστείδη Χατζησαββίδη στην αντιπολίτευση της Ν. Ιωνίας

Επιταχύνονται οι διαδικασίες κατεδάφισης εγκαταλελειμμένων κτιρίων της Αθήνας
29 Ιουνίου 2020
Παρουσίαση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” στους δημάρχους και την περιφέρεια Πελοποννήσου
29 Ιουνίου 2020
Show all

Σκληρή απάντηση του Αριστείδη Χατζησαββίδη στην αντιπολίτευση της Ν. Ιωνίας

Άμεσα απάντησε ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νέας Ιωνίας στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας: “Αγαπητοί συμπολίτες ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Νέας Ιωνίας, οφείλω να διαχειρίζομαι με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ το δημόσιο χρήμα και ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδριάζει δημόσια κάθε Τρίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αξίζει να γνωρίζετε:
Επειδή βομβαρδίζεστε από ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης και διάφορων διατεταγμένων σε συγκεκριμένα κέντρα, χρήσιμο είναι, επώνυμα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τα αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης που τηρούν την δεοντολογία να βγάζετε τα δικά σας αναμφισβήτητα συμπεράσματα.
Σχετικά με την ανακοίνωση της δήθεν «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» η αλήθεια είναι ότι εμείς ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ τις τεράστιες συνέπειες ΜΙΑΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ δημοτικής αρχής.
Συντονίζονται άριστα με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, στην καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με αυθαίρετες απεριόριστες παρεμβάσεις, σε ψυχοφθόρα χρονοβόρα, αντιπαραγωγικά Δημοτικά Συμβούλια.

Αναφέρω ενδεικτικά τις παρακάτω αποδείξεις:
1) Από το 2011 έως το 2018 παράνομα δεν έκαναν ετήσιους απολογισμούς στις Σχολικές Επιτροπές, άφησαν απροσδιόριστα ακόμη χρέη, περιφρονούσαν τους δημοτικούς συμβούλους, ανάλωσαν μια σειρά από στελέχη τους στο θέμα της Παιδείας και αποχώρησαν ή διαγράφηκαν δημοτικοί τους σύμβουλοι που σήμερα βρίσκονται εκτός ή σε άλλες Παρατάξεις.
2) Καταπέλτης σε βάρος τους είναι η ΈΚΘΕΣΗ που προέκυψε το 2016 στη δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Συνήθισαν να μην ψηφίζουν απολογισμούς και ο εκπρόσωπος τους κ. Βανδώρος στον απολογισμό του 2019-2020 που έφεραν οι Σχολικές Επιτροπές, στην Οικονομική Επιτροπή, ψήφισε αναιτιολόγητα λευκό.
3) Στην ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/06/2020 με θέμα τον Ταμειακό απολογισμό του 2019 που η διαχείριση 8 μηνών έγινε από την δήθεν «ΕΝΟΤΗΤΑ» και οι 4 μήνες από εμάς οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι δεν ψήφησαν τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ότι ταμειακά καλά διαχειρίστηκαν τα κονδύλια.
4) Στο θέμα της κατασκήνωσης που προπαγανδιστικά προβάλλουν έντονα αυτές τις ημέρες για δήθεν δική μας ανικανότητα, στην ουσία υποτιμούν προκλητικά την νοημοσύνη των γονιών και αδιαφορούν παντελώς για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Δήμαρχος σωστά και υπεύθυνα ανέλαβε την ευθύνη να μην λειτουργήσει, αφού οι αντίστοιχοι Κυβερνητικοί Φορείς δεν προσδιόρισαν τα πρωτόκολλα για την διασφάλιση της υγείας των παιδιών και των εργαζομένων. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη προετοιμασία της κατασκήνωσης, έγιναν επαφές με αρμόδιους φορείς και ρίξαμε το βάρος στη δημιουργική απασχόληση. Τονίζουμε ιδιαίτερα την ωριμότητα των γονιών που περιόρισε σε 396 τις δηλώσεις συμμετοχής, για τη δημιουργική απασχόληση, στο μισό της περσινής παρά το πλεονέκτημα πως θα είναι τα παιδιά σπίτι τους τις περισσότερε ώρες . Όπως όλοι γνωρίζουμε ακόμη και στα σχολεία η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 20%.
5) Όσον αφορά τα έωλα επιχειρήματα της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” για τους οικονομικούς τάχα περιορισμούς για τη λειτουργία της κατασκήνωσης, σας δίνω συγκριτικά στοιχεία μελετών, συμβάσεων και την ημερομηνία υπογραφής, από τους Αντιδημάρχους της τότε “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” κ. Τσομπάνογλου, Κυριακόπουλο και του κ. Χατζησαββίδη της σημερινής Δημοτικής Αρχής τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020 αντίστοιχα που αφορούν το ίδιο αντικείμενο, την ετήσια συντήρηση εξοπλισμού – εγκαταστάσεων Δημοτικής Κατασκήνωσης για να βγάλετε τα δικά σας ασφαλή συμπεράσματα.
Θα διαπιστώσετε ότι η σύμβαση υπογράφηκε από τον κ. Τσομπάνογλου μετά το πέρας λειτουργία της κατασκήνωσης 18/09/2017 και ανατέθηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο που συμμετείχε και στην φετινή όπου μειοδότησε Η διαφορά του 2017 κ. Τσομπάνογλου με τώρα κ. Χατζησαββίδη είναι 21.073,06 – 12383,12 = 8689,94 περίπου 8.700 ευρώ. Η μελέτη αυτή κατατέθηκε στο πρωτόκολλο στις 24/07/2017, στο κατακαλόκαιρο και μέσω της κατασκηνωτικής περιόδου. Τις επόμενες χρονιές ο κ. Κυριακόπουλος ανέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα την συντήρηση με περίπου τις ίδιες τιμές που αναφέρονται στον πιο κάτω πίνακα. Αυτή είναι η ΘΡΑΣΙΤΑΤΗ ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΗ ικανότατη διοίκηση της Παράταξης, με δήμαρχο το κ Γκότση και την αντ’ αυτού κ. Κατημερτζή, που μας κουνάνε το δάχτυλο και θέλουν να μας συμβουλεύουν. Από κεκτημένη ταχύτητα ή λόγω μακρόχρονης συμπόρευσης δίπλα τους, παρομοίως αντιδρά και ο κ. Τσομπάνογλου.
Η δική μας προετοιμασία παρά την πανδημία ολοκληρώθηκε χρονικά νωρίτερα. Όταν συμπερασματικά στα 21.000 γλιτώνεις 8.700 αναλογικά στα 290.000 ευρώ που προϋπολογίστηκαν βάσει του κόστους της προηγούμενης χρονιάς τα 200.000 ευρώ που έμειναν μετά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, έφταναν και περίσσευαν για την διαφανή λειτουργία της κατασκήνωσης. Διαβάστε τα συγκριτικά στοιχεία του ιδίου αντικειμένου για την κατασκήνωση.
18/09/2017 σύμβαση με Αντιδήμαρχο κ. Τσομπάνογλου κόστος 21.073,06 ευρώ.
14/06/2018 σύμβαση με Αντιδήμαρχο κ. Κυριακόπουλος κόστος 20.914,09 ευρώ.
13/06/2019 σύμβαση με Αντιδήμαρχο κ. Κυριακόπουλος κόστος 21.083,10 ευρώ.
09/06/2020 σύμβαση με Αντιδήμαρχο κ. Χατζησαββίδης κόστος 12.385,12 ευρώ.
Για λόγους προσωπικών δεδομένων αναφέρω μόνο τα δημόσια πρόσωπα που ασκούν εξουσία και παραλείπω τα ονόματα των συμβαλλομένων.”