Στην τελική ευθεία ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Παραλιακό Μέτωπο της Πάτρας

Στο πρόγραμμα «Ενεργοποιώ» ο Δήμος Δυτικής Λέσβου- Οι δράσεις που θα αναπτύξει
9 Ιουνίου 2021
Γιάννενα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης εντάχθηκε το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας
9 Ιουνίου 2021
Show all

Στην τελική ευθεία ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Παραλιακό Μέτωπο της Πάτρας

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των προβλεπόμενων φακέλων από τους πέντε βραβευθέντες μελετητές που είχαν επιλεγεί στο προηγούμενο στάδιο του Διαγωνισμού, για το Παραλιακό Μέτωπο της Πάτρας.

Στους φακέλους τους περιλαμβάνονται τεχνικά σχέδια και εκθέσεις, προπλάσματα κ.λπ. με πιο αναλυτικό, πιο συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο περιεχόμενο.

Εντός των προσεχών ημερών θα συνέλθει η Κριτική Επιτροπή για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αρχιτεκτονικών προτάσεων των μελετητών.

Στους μελετητές του 1ου βραβείου, θα ανατεθούν οι οριστικές μελέτες και θα αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα.

«Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου σε τόσο μεγάλη έκταση και μήκος είναι κρίσιμης σημασίας για την Πάτρα, αφού θα αλλάξει άρδην τα πολεοδομικά, λειτουργικά και αισθητικά δεδομένα της πόλης μας για πολλές δεκαετίες.

Ο λαός της Πάτρας θα χαίρεται αδάπανα έναν μεγάλο, όμορφο και ελεύθερο χώρο, για αναψυχή, ξεκούραση, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.