Στοιχεία για τους υπαλλήλους – δικαιούχους διευκολύνσεων ζητά το ΥΠΕΣ από τους ΟΤΑ

Δήμος Τυρνάβου: Κοντέινερ για τις ανάγκες πρόληψης του κορωνοϊού
17 Μαρτίου 2020
Τ. Θεοδωρικάκος: Υπεγράφη η ΚΥΑ για ειδική άδεια σε ευπαθείς ομάδες δημοσίων υπαλλήλων
18 Μαρτίου 2020
Show all

Στοιχεία για τους υπαλλήλους – δικαιούχους διευκολύνσεων ζητά το ΥΠΕΣ από τους ΟΤΑ

Τον τρόπο συλλογής των στοιχείων που ζητήθηκαν από το σύνολο της δημόσιας διοίκησης, σε εφαρμογή της Εγκυκλίου «Επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό», ζητά με έγγραφό του από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το υπουργείο Εσωτερικών.

Καλούνται από το υπουργείο Εσωτερικών οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα ν.π.δ.δ αυτών και τα ν.π.ι.δ που έχουν συστήσει ή συμμετέχουν, καθώς και οι σύνδεσμοι ΟΤΑ (νπδδ), να συμπληρώσουν τον πίνακα που επισυνάπτεται στο σχετικό έγγραφο, ο οποίος αφορά στην περίοδο 11.3.2020 έως 31.3.2020 με στοιχεία που αφορούν τους δικαιούχους των διευκολύνσεων που παρέχονται με τη σχετική εγκύκλιο.

Το αρχείο του Πίνακα θα πρέπει να αναρτηθεί συμπληρωμένο στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου που αφορά θέματα προσωπικού Τ.Α (https://aftodioikisi.ypes.gr/prosopiko_TA/ ) το αργότερο έως 7 Απριλίου 2020.

Φορείς που δεν έχουν υπαλλήλους που να συνιστούν δυνητικούς δικαιούχους των σχετικών διευκολύνσεων για τις οποίες ζητούνται στοιχεία, δεν απαιτείται να συμπληρώσουν τον Πίνακα.

Για τις Περιφέρειες ο Πίνακας θα πρέπει να υποβληθεί από τη Διεύθυνση Διοίκησης της έδρας, περιλαμβάνοντας τα στοιχεία που αφορούν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Οι οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής των στοιχείων:

– συνολικός αριθμός υπηρετούντων υπαλλήλων στο Φορέα,

– αριθμός δυνητικά δικαιούχων υπαλλήλων,

– αριθμός υπαλλήλων που έλαβαν την άδεια ειδικού σκοπού,

– αριθμός υπαλλήλων που επέλεξαν τη διευκόλυνση της μειωμένης απασχόλησης,

– αριθμός υπαλλήλων που άλλαξαν την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης.