Συνάντηση Πράσινου Κινήματος – Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης: Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Χρηματοδότηση έργων ύψους19,9 εκ. ευρώ για ανάπτυξη δραστηριοτήτων χαμηλού αποτυπώματος
19 Σεπτεμβρίου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Χέρι – χέρι Μητσοτάκης και Τσίπρας βουλιάζουν την ΕΥΔΑΠ
20 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Συνάντηση Πράσινου Κινήματος – Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης: Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνάντηση Πράσινου Κινήματος – Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης: Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την ευκαιρία να συζητήσει για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχε το Πράσινο Κίνημα στη συνάντηση που πραγματοποίησε στη ΔΕΘ, με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, το μέλος του ΔΣ κ. Δημήτρης Παπαμαυρουδής και ο Γενικός Διευθυντής κ. Σπύρος Ιγνατιάδης. Από την πλευρά του Πράσινου κινήματος, συμμετείχαν η Συμπρόεδρος του κόμματος, κα Ρία Ακρίβου, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού, κ. Άγγελος Νταβίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου, κ. Νίκος Καραμπάσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, κ. Νίκος Παπαδάκης.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έδωσε δυναμικό παρών στην 86η ΔΕΘ, διοργανώνοντας ομαδική συμμετοχή για τις επιχειρήσεις-μέλη του. Ενώ αξιοσημείωτο ήταν πως τα αμιγή Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Αθήνας – Θεσσαλονίκης και Πειραιά είχαν κοινό περίπτερο.
Στη συζήτηση με τα στελέχη του Πράσινου Κινήματος, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στάθηκαν πολύ στις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος: «Η ενεργειακή κρίση και η εκτόξευση των τιμών οδηγεί στην ανάγκη εφαρμογής νέων μέτρων για τη μείωση των τιμών, τόσο στην ενέργεια, όσο και σε βασικά αγαθά. Απαραίτητη είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα»
Για αυτό τον λόγο από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητήθηκε η δημιουργία ενός νέου προγράμματος κάλυψης πάγιων δαπανών, με στόχο τον περιορισμό της ραγδαίας αύξησης της ενεργειακής δαπάνης των επιχειρήσεων.
Το κλιμάκιο του Πράσινου κινήματος αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα του Επιμελητηρίου και παρέπεμψαν στην ομιλία του Συμπροέδρου του κόμματος, κ. Κώστα Καλογράνη, στη ΔΕΘ, όπου σημείωσε χαρακτηριστικά: “Για εμάς στο Πράσινο Κίνημα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Και σήμερα, δεινοπαθούν.
Διότι με τα κριτήρια που βάζουν οι Τράπεζες, ουσιαστικά Τραπεζικός Δανεισμός δεν υπάρχει. Επίσης, σύμφωνα τα στοιχεία των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, μόνο το περίπου 15% μπορεί να μπει στο ΕΣΠΑ και το ταμείο Ανάκαμψης.
Για εμάς είναι απαραίτητο:
Να χαλαρώσουν οι προϋποθέσεις για να μπορούν να έχουν Τραπεζικό Δανεισμό
Να αυξηθούν τα όρια για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Να γίνει ολική επανεκκίνηση της οικονομίας με δοσοποίηση όλων των χρεών σε 240 δόσεις.
Να μετατραπεί το επίδομα ανεργίας, σε επίδομα εργασίας, αυξημένο κατά 30% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Επίσης, δεν είναι λογικό, να έχει κάνει μία επιχείρηση ρύθμιση στην εφορία, να τηρεί τη ρύθμιση και ο έφορας να παρακρατεί το 100% του ποσού από την επόμενη ενημερότητα που δίνει, στην εταιρία. Πως θα ζήσουν οι επιχειρήσεις; Πως θα πληρώσουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους;
Είναι πράγματι αξιοπερίεργο, ότι και αυτό το πεδίο, είναι ένα ακόμα κοινό σημείο πολιτικής, της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.
Από τη μία να οδηγούν τους Έλληνες σε Επιδοματικό Εθισμό και από την άλλη να στραγγαλίζουν τους μικρομεσαίους για να επικρατήσουν τα Ολιγοπώλια.
Μόνο που αυτή η πολιτική προσέγγιση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε «Πολιτικές Βιώσιμης Οικονομίας». Αλλά αυτό θα το αλλάξουμε σύντομα που θα είμαστε στην Ελληνική Βουλή, εκφράζοντας τον Πράσινο Χώρο και τις Πράσινες Πολιτικές”.
Τέλος, συζήτηση έγινε και για την παραγωγή ενέργειας από τα απορρίμματα με αφορμή το παράδειγμα του Δήμου Φυλής, για το οποίο ενημέρωσαν το Επιμελητήριο τα στελέχη του πράσινου Κινήματος.

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα