Συνεχίζονται οι υλοτομικές εργασίες για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Δήμο Θέρμης

ΕΕΤΑΑ: Πιθανή η παράταση υποβολής αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς
21 Ιουλίου 2021
Υποψήφιος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» ο Δήμος Ηρακλείου
21 Ιουλίου 2021
Show all

Συνεχίζονται οι υλοτομικές εργασίες για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Δήμο Θέρμης

Συνεχίζονται οι εργασίες εξυγιαντικής υλοτόμησης στα δασοκτήματα του Δήμου Θέρμης, με σκοπό την προστασία τους από το φλοιοφάγο έντομο, το οποίο έχει καταστρέψει εκατοντάδες δέντρα. Οι παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα σε δασόκτημα στο Μονοπήγαδο, ενώ ένα επιπλέον συνεργείο πραγματοποιεί υλοτομήσεις στο δασόκτημα Ισενλή της Θέρμης.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εξυγιαντικές υλοτομίες έκτακτης κάρπωσης στην κοινότητα Αγίας Παρασκευής, στις περιοχές Αγίασμα και Χρώμα και στο αλσύλλιο των Ταγαράδων. Από τον Δεκέμβριο του 2019 και με την εμφάνιση του φλοιοφάγου εντόμου, ο Δήμος Θέρμης υπέβαλε προς το δασαρχείο Θεσσαλονίκης αίτημα έκτακτης κάρπωσης των προσβεβλημένων δέντρων.

Οι υλοτομικές εργασίες περιλαμβάνουν απομάκρυνση όλων των δέντρων τα οποία έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο σε δασοκτήματα του δήμου Θέρμης, αραίωση κάποιων δέντρων, ώστε να υπάρξει ενδυνάμωση του δασοκτήματος, καθώς και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της προσβολής στο σύνολο των δασικών εκτάσεων.

“Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με το φλοιοφάγο έντομο, ο δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για την προστασία των δασικών εκτάσεων οι οποίες ανήκουν στη διοικητικά του όρια. Εγκαίρως προχωράμε και στο επόμενο αναγκαίο βήμα, αυτό της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων τα οποία προέκυψαν από την εξυγιαντική υλοτομία, ώστε να θωρακίσουμε τις δασικές εκτάσεις μας, απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό υποβάλλαμε πρόταση η οποία εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται με το ποσόν των περίπου 275.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης”, δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.