Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τα έργα οδικής ασφάλειας

Φλώρινα: Σύμβαση για το έργο ανάπλασης του ποταμού Σακουλέβα
26 Μαΐου 2023
Νίκος Παπαδάκης: «Στην Αττική το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Ευρώπης!»
26 Μαΐου 2023
Show all

Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τα έργα οδικής ασφάλειας

Τεχνική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έλαβε χώρα στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τετάρτη 24 Μαΐου το μεσημέρι.

Στην εν λόγω σύσκεψη -με τη συμμετοχή προϊσταμένω των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων από τις 5 Π.Ε., του γενικού διευθυντή της Δ.Τ.Ε. της έδρας, καθώς και αντιπεριφερειαρχών- προσδιορίστηκαν με ακρίβεια τα προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ έργα βελτίωσης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ειδικότερα, επισημάνθηκαν βασικές παράμετροι των έργων με ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια, σημαντικές παράμετροι της οποίας αποτελούν παράγοντες όπως αντιολισθηροί ασφαλτοτάπητες, διαγραμμίσεις, μπάρες, κάθετη και οριζόντια σήμανση κ.α.
Κατά την ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, έγινε εξέταση της εξέλιξης και άλλων έργων που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου διαπιστώθηκε ότι στην Π.Ε. Μεσσηνίας έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ σύντομα ακολουθούν και οι υπόλοιπες 4 Π.Ε.

ΓΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκαν και δύο ιδιαίτερα σημαντικά οδικά έργα στην Αργολίδα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η εξέλιξη της μελέτης του οδικού έργου από τον κόμβο Μαλαχιά μέχρι τον κόμβο Αρχαίων Μυκηνών, καθώς και η εξέλιξη του έργου από το τέλος του δρόμου των αρχαιολογικών χώρων μέχρι τον κόμβο Ναυπλίου, το οποίο έχει σταματήσει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η σύσταση που έγινε, ως προς το δεύτερο έργο, ήταν να υπάρξει εναλλακτική λύση για την συμβολή του εν λόγω οδικού άξονα με τον δρόμο Άργος – Ναύπλιο, ενώ και για τα δύο πιο πάνω έργα δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις σχετικές μελέτες.