Το Πράσινο Κίνημα για την Διεθνή Ημέρα της Γης: Από την απόγνωση να οδηγηθούμε στην επίγνωση

ΥΠΕΣ: Εντάξεις 89 έργων ύψους 162,6 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
20 Μαρτίου 2023
Κιλελέρ: Σύσκεψη στον Δήμο για τις κλοπές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ
20 Μαρτίου 2023
Show all

Το Πράσινο Κίνημα για την Διεθνή Ημέρα της Γης: Από την απόγνωση να οδηγηθούμε στην επίγνωση

Το Πράσινο Κίνημα για την Διεθνή Ημέρα της Γης: Από την απόγνωση να οδηγηθούμε στην επίγνωση

Το Πράσινο Κίνημα υπενθυμίζει πως κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 20 Μαρτίου σε ολόκληρο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα της Γης με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.
Η Διεθνής Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο, για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη καθώς και η βαθιά και διαρκής επιθυμία των λαών ανά την υφήλιο για Ειρήνη και Αρμονία. Ήταν μια ιδέα του ακτιβιστή Τζον Μακ Κόνελ, o οποίος πρότεινε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου – την ημέρα πριν την εαρινή ισημερία και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ.
Το Πράσινο Κίνημα στοχεύει να αναδεικνύει κάθε Παγκόσμια ή Διεθνή Ημέρα που έχει ως κύριο θέμα την ενημέρωση του κόσμου για τα προβλήματα του Πλανήτη. Κάθε Ημέρα που θα αποτελεί αφορμή για να αναλάβουμε δράσεις υπέρ της μάχης για το περιβάλλον και θα ευαισθητοποιεί τους πολίτες για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό αλλά μόνο για άμεσες και στοχευμένες δράσεις σε όλα τα επίπεδα: Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό, Εθνικό, Τοπικό.
Είναι προφανές ότι, όσο περνάει ο χρόνος, θα ερχόμαστε όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με φαινόμενα της Κλιματικής Αλλαγής, όπως η λειψυδρία, η ερημοποίηση, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η καταστροφή των δασών και των υδροβιότοπων, η διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας, η μείωση των ποσοστών όζοντος στην ατμόσφαιρα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Γι’ αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι από τις διαπιστώσεις να προχωρήσουμε στη δράση και από την απόγνωση να οδηγηθούμε στην επίγνωση και να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις αισιοδοξίας. Διεθνής Ημέρες σαν τη σημερινή είναι μία καλή αφορμή για την ανάδειξη όλων των παραπάνω.»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Go Green για τη ζωή μας