Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στον ΑΣΔΑ: Θεσμική συνάντηση για τα σοβαρά ζητήματα της Δυτικής Αθήνας

Αυτοψία στα υπό εξέλιξη έργα κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη
22 Οκτωβρίου 2021
Οι Συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος για την απώλεια της Φ. Γεννηματά: “Έδωσε με θάρρος και αξιοπρέπεια τις μάχες της ζωής της”
25 Οκτωβρίου 2021
Show all

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στον ΑΣΔΑ: Θεσμική συνάντηση για τα σοβαρά ζητήματα της Δυτικής Αθήνας

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στον ΑΣΔΑ: Θεσμική συνάντηση για τα σοβαρά ζητήματα της Δυτικής Αθήνας

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας συζήτησε κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος με τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος μάλιστα επανεξελέγη πρόσφατα με διετή θητεία. Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος αποτελούσαν οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Καραμπάσης ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Βαγγέλης Θεοδώρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη για θέματα πολιτικής προστασίας Μαρία Τσιώτα Μάρκου και ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γεώργιος Τσίνας.

Στα θέματα συζήτησης κυριάρχησε η πολιτική προστασία και η κοινή πεποίθηση ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, στην πρόληψη, τόσο στο οργανωτικό όσο και στο οικονομικό πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό, το Πράσινο Κίνημα εξέφρασε την θέση του, ότι θα πρέπει να διπλασιαστούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι Πυρασφάλειας, και φυσικά να δίνονται εγκαίρως πριν την αντιπυρική περίοδο για να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Επίσης το Πράσινο Κίνημα στηρίζει το αίτημα των Περιβαλλοντικών Συνδέσμων, για να προσληφθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελής Εργασίας, εξειδικευμένο προσωπικό για την πολιτική προστασία. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η πρόταση του Πράσινου Κινήματος για την Πολιτική Προστασία, με βάση τις προληπτικές διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πυρασφάλεια, για την οποία οι σύνδεσμοι στην Αττική έχουν αρμοδιότητα. Όσον αφορά τον ΑΣΔΑ που φροντίζει για το Ποικίλο όρος, έγινε ειδική προσέγγιση, για τις προληπτικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Το Πράσινο Κίνημα ενημέρωσε για την δική του πρόταση όσον αφορά την πολιτική προστασία, η οποία στηρίζεται στην πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παχατουρίδης και η κυρία Τσιώτα ενημέρωσαν για την πρόταση που έχει καταθέσει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο ΑΣΔΑ και αφορά το αναλυτικό προληπτικό σχέδιο δράσης. Αποτέλεσε κοινή πεποίθηση ότι είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η διευθέτηση του Πρασίνου στο Ποικίλο Όρος , ένα έργο ουσιαστικό το οποίο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της κεντρικής διοίκησης.

Σε κοινή τους δήλωση οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης τόνισαν τα εξής: “Είναι γνωστή η μακροχρόνια συνεισφορά του ΑΣΔΑ στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Αττικής και ιδιαίτερα στην πολιτική προστασία. Είναι επίσης γνωστό και το πολυεπίπεδο έργο του Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος αφήνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα με το έργο και τις δράσεις του στον ΑΣΔΑ. Για εμάς οι Αυτοδιοικητικοί Σύνδεσμοι που προφυλάσσουν ορεινούς όγκους παίζουν σημαντικό ρόλο και η αντιπυρική περίοδος για το 2022 πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Για να δώσουμε βαρύτητα στην πρόληψη που είναι και το πιο σημαντικό. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για τα άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής το Πράσινο Κίνημα θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του. Η Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ και πρέπει όλοι να συνεργαστούμε».